Naslovnica > PREDSTAVE > Povratak u Životinjsko carstvo

Povratak u Životinjsko carstvo

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Kako je potraga za slobodom životinje iz amsterdamskog zoološkog vrta dovela do valjda najpoznatijih domaćih čokolada, saznati možete u GKL Split.
autorski tim funkcija
Zdenka Mišuraautor teksta
Dunja Adamredatelj

Jedna žirafa, petnaest deva, dvije zebre, nekoliko ljama i trbušastih praščića  pobjeglo je iz cirkusa koji je posjetio Amsterdam. Policija sumnja da je žirafa otvorila vrata kaveza.

Tekst iz uvoda navodno je stvarna novinska vijest kojom se kao inspiracijom za novu predstavu Gradskog kazališta lutaka Split poslužila njegova ravnateljica Zdenka Mišura, dodavši joj, na radost sponzora, malo začina jednog od najpoznatijih domaćih konditorskih proizvoda .

Doduše u predstavi Povratak u Životinjsko carstvo životinja je nešto manje no u izvornoj vijesti ('samo' - žirafa, vrabac, papiga, lastan i gušter), a ove imaju i plan -  domoći se Afrike.

Ako vas sve to podsjeća na jedan animirani blockbuster (a koji opet podsjeća na priču Hugha Loftinga) -  niste usamljeni - i nas je.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=Wl8x64om1w8]
Madagascar, trailer

Izbor žirafe za glavnu junakinju, kažu u  Splitu, nije slučajan, jer se po američkom psihologu Marshalu Rosenbergu nenasilna komunikacija se naziva još i jezikom žirafa. Riječ je, kaže on, o govoru koji se temelji na poštivanju sugovornika i prepoznavanju osjećaja.  Možda i zato, jer (što je manje poznta činjenica) - žirafa ima najveće srce od svih kopnenih životinja.

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE