Login za korisnike

Blizanke

Za male i velike, a pogotovo za razvedene, Erich Kastner i njegove ‘Blizanke’ u režiji Olivera Frljića.

***

Dvije sestre blizanke u raspadnutoj obitelji bivaju rastavljene. Jedna odlazi u jedan grad, druga u drugi. No nakon zajedničkog ljetovanja, njihova vjera u to da mogu pomiriti dvoje roditelja raste sve više i više, te nastaje zanimljiva ideja, a osim činjenice da se djevojke ponesu mnogo zrelije od svojih roditelja u cijeloj situaciji, one uspijevaju i realizirati svoj plan da pomire mamu i tatu.

Bez obzira kad ste išli u osnovnu školu, sigiurno se sjećate dobrog starog Ericha Kästnera i njegove lektire: 'Emil i detektivi', 'Blizanke', 'Leteći razred' itd. Ne? E pa onda se morate sjećati 'The Parent Trap' iz 1961. u režiji Davida Swifta. Ili mlađa generacija, možda, remakea iz 1998. u režiji Nancy Mayers? Sve po Kästneru, da, da. A niti 'It takes two' nije daleko od toga, pa iako se popularni njemački pisac knjiga za djecu nigdje u popisu ekipe ne spomninje, teško je vjerovati da utjecaja nije bilo...

Priču o dječjoj borbi za ljubav i obitelj možete pogledati od sada i u Dječjem kazalištu Dubrava i to u režiji Olivera Frljića. Glavne uloge tumače Maja Katić, Judita Franković, Dean Krivačić, Jelena Vukmirica.

Za scenografiju je zaslužna Mirta Čakanić, kostimografkinja je Ana Horvat, a autor glazbe Damir Šimunović.

autorski tim
Mirta Čakanićscenograf
Ana Horvatkostimograf
Erich Kästnertekst
Damir Šimunovićskladatelj
Oliver Frljićredatelj

izvođači
Dean KrivačićDean KrivačićLudvig Palfi
Jelena VukmiricaLota Kerner
Judita FrankovićLujza Palfi
Maja KatićLujzalota; Irena Gerlah

Odgovori