Naslovnica > 3.10.
3.10.

39 stepenica (Komedija)

Od ulkusa na dvanestniku, preko romana Škota Johna Buchana i pet filmskih adpatacija do - Komedije.

Werther

Najizvođenija opera Julesa Massneta vraća se u Rijeku nakon 37 godina.

Gulliver

Produkcija u kojoj GUlliver pita što bi Europa u svom idealnom obliku trebala biti?

Virginia Woolf

Brakovi iz pakla dobrano natopljeni alkoholom razlijevaju se po sceni INK u režiji Damira Zlatara Freya.

Dobitnik

Zaključni dio realistične trilogije Borivoja Radakovića o tzv. 'malim ljudima'.

Na dnu

Klasik Marksima Gorkog o besperspektivnoj svakodnevici jednog urušenog društva, na scenu HNK u Zagrebu dovodi Paolo Magelli.

Dodatak histerije, ubrzanja… / A Pound of Hysteria, Acceleration…

Što je uopće dramski materijal, koje povijesne teme i kojim strategijama mogu naći mjesto na pozornici, raspravljali su svojevremeno Müller i Kluge, a tragom njihove diskusije istraživanje nastavlja BADco.

Casanova u Istri

Najpoznatiji zavodnik svih vremena prije 200 godina 'švrljao' je Istrom, a njegovi tadašnji događaji inspirirali su komičnu operu kojom se otvaraju 17. Zajčevi dani.

Tuđe pjesme, moji snovi

Uz pomoć Marka Jurage prošetajte kroz zlatno doba mjuzikla i najveće glazbene hitove žanra, a sve to uz naravno, neizostavnu ljubavnu priču...

Judith French

O strip-junakinjama, fetišima, ljubavi i prijateljstvima iz ludnice odlučila je progovoriti Vlatka Vorkapić, ujedno i redateljica predstave.

Don Quijote (zg)

Cervantesova priča o tvrdoglavom vitezu od Manče te njegovom nešto uzemljenijem sudrugu Sanchu Pansi često je pronalazila svoj put do pozornica ili filmske trake, a u svojoj posljednjoj inkarnaciji zaposjela je kazalište Merlin.

Pustolov pred vratima

Jedno od najpoznatijih i najzagonetnijih djela domaće dramske literature, vraća se na daske zagrebačkog HNK u režiji Tomislava Pavkovića, a s Olgom Pakalović u glavnoj ulozi.
1 / 212