Sami u kući

premijera: 7.3. 2015
produkcija: Tvornica lutaka

vrsta: za djecu i mlade
naziv izvornika: Sami u kući

Važnost prijateljstva kroz avanture troje djece koji ostaju sami kod kuće, a u formi dječjeg mjuzikla pogledajte u produkciji Tvornice lutaka

***

'Život se danas, umjesto na emociji, iskrenosti, mašti i jednostavnosti temelji na površnosti, nametnutim lažnim idealima blagostanja i jurnjavi za materijalnim preživljavanjem. Vrteći se u čarobnom krugu nezadovoljstva svijeta koji je biti, odavno na nekoj povoljnoj rasprodaji trampio za imati, čovjek današnjice ne nalazi vremena u kojem bi mislio i na druge osim na sebe', naglasio je Staša Zurovac, autor i redatelj dječjeg mjuzikla Sami u kući proizašlog iz Tvornice lutaka.

Troje djece Damir, Mario i Petra, ostali su sami u kući, a kako roditelja nema u blizini, sprema se kaos. Vesela trojka odvest će vas u svijet cirkusa, gusara, morskih sirena i čarobnih napitaka čiji su recepti spremljeni u najdublje ladice svijeta.

No, uz ‘slobodu’ u kojoj nema roditelja, stigle su i opasnosti. Kako se obraniti od čudovišta i čudaka koji čekaju ispod kreveta ili iza ugla? Na koncu će se pokazati da je zajedništvo jače od bilo kakve opasnosti.

Aktualnost ove bajke za djecu počiva na prijateljstvu. Prizori utemeljeni na stvarnim događajima dječje i naše svakodnevnice zrcale tegobe suvremenog čovjeka, ali i ono najvažnije - vrijednost prijateljstva.

osobafunkcija
Alen Marinoblikovatelj svjetla
Marjan Nećakskladatelj
Žorž Draušnikscenograf
Sara Lovrić Caparinkostimograf
Staša Zurovacautor teksta
Staša Zurovacredatelj
Staša Zurovackoreograf
Zdenko Bašićvizualni identitet

osobalik(ovi)
Damir Poljičak
Luka Petrušić
Petra Radin

Odgovori


DNEVNI NEWSLETTER

PRATITE NAS I NA...

ČITA SE...
VIJESTI
OSOBE
PREDSTAVE
IZDVOJENO
MAGAZIN
NATJEČAJI & POSLOVI