Naslovnica > PREDSTAVE > Sherlock Holmes

Sherlock Holmes

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Prvi premijerni naslov ZKM u sezoni 2016/2017 je Sherlock Holmes u režiji Krešimira Dolenčića.

Autorica teksta predstave Ana Tonković Dolenčić napisala je djelo s novim zapletom prema proznim motivima i likovima opusa Arthura Conana Doylea, koristeći se njegovim pripovijetkama (njih 56) i četirima romanima.

Radnja je smještena na kraj 19. stoljeća, u viktorijansku Englesku, ali se zapletom i raspletom proteže sve do današnjih dana.

U njezinoj priči, Holmes istražuje što povezuje bankara kojemu je iz kuće ukraden dragocjeni polog i ženu čiji je muž umro nakon razdoblja ludila.

"Kave veze imaju bivši robijaši, ludi znanstvenik, tajanstveni mirisi i nestali dragulji s uginulim ovcama i prijmom u Buckinghamskoj palači? U toj neobično složenoj zavjeri nitko nije izvan sumnje, pa čak ni engleska kruna", stoji u najavi.

Naizgled nepovezani slučajevi vode do profesora Moriartyja, genijalna zločinca i Holmesova nikad poražena neprijatelja, te do Irene Adler, jedine žene koju Sherlock nikad nije uspio zaboraviti.

Suočen sa svojim vječnim demonima, Sherlock Holmes naći će se u najvećem izazovu karijere, a o njegovu briljantnu umu ovisit će možda i budućnost čitavoga svijeta.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter