Godišnja doba (Mala scena)

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Ciklus života koji se odvija u pravilnoj izmjeni godišnjih doba, tema je prve premijere kazališta Mala scena u 2014. godini.
autorski tim funkcija
Anita Bastašić suproducent
Julio Frangen fotograf
Darko Petkovićscenograf
Miljenko Sekulićautor rekvizite
Željka Fabijanić Šaravanjaoblikovatelj svjetla
Ivica Šimićautor
Ivica Šimićredatelj
Vitomira Lončarproducent
Hana Leticakostimograf

Mala scena nastavlja se baviti istraživanjem prirodni fenomena, pa u Godišnjim dobima priča o ciklusu života koji se odvija u pravilnoj izmjeni godišnjih doba, o njihovim posebnostima i ljepotama. Poigrava se i četirima elementima koja čine prirodu - zemlja, voda, zrak, vatra i iscrtava veliku sliku svijeta u kojem živimo.

Ili kako kaže službena najava:

Priča o proljeću je priča o rađanju. Zemlja je majka životu, biljkama i životinjama, od nje sve počinje, rađa se i u nju se sve vraća. U njoj je sakriven život, ona je naše izvorište i naše odredište.

Ljeto je vrijeme užarenog tla kojeg rashlađuje i poji voda što vrvi životom. Priča o ljetu je i priča o susretu na morskoj obali, o igri i početku ljubavi.

Jesen je vrijeme vjetra koji nosi uvelo lišće, vrijeme oblaka u kojima se smiruje ljetna igra, vrijeme zrelosti, plodova i početak sna.

Priča o zimi je i priča o starosti, o čekanju zadnjeg poziva, o sjećanjima i sabiranju. No, zima je i obećanje novog ciklusa života koji spava ispod snijegom zavijenog svijeta.

Predstava traje 50 minuta.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE