Naslovnica > PREDSTAVE > Godišnja doba (Mala scena)

Godišnja doba (Mala scena)

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Ciklus života koji se odvija u pravilnoj izmjeni godišnjih doba, tema je prve premijere kazališta Mala scena u 2014. godini.

Mala scena nastavlja se baviti istraživanjem prirodni fenomena, pa u Godišnjim dobima priča o ciklusu života koji se odvija u pravilnoj izmjeni godišnjih doba, o njihovim posebnostima i ljepotama. Poigrava se i četirima elementima koja čine prirodu - zemlja, voda, zrak, vatra i iscrtava veliku sliku svijeta u kojem živimo.

Ili kako kaže službena najava:

Priča o proljeću je priča o rađanju. Zemlja je majka životu, biljkama i životinjama, od nje sve počinje, rađa se i u nju se sve vraća. U njoj je sakriven život, ona je naše izvorište i naše odredište.

Ljeto je vrijeme užarenog tla kojeg rashlađuje i poji voda što vrvi životom. Priča o ljetu je i priča o susretu na morskoj obali, o igri i početku ljubavi.

Jesen je vrijeme vjetra koji nosi uvelo lišće, vrijeme oblaka u kojima se smiruje ljetna igra, vrijeme zrelosti, plodova i početak sna.

Priča o zimi je i priča o starosti, o čekanju zadnjeg poziva, o sjećanjima i sabiranju. No, zima je i obećanje novog ciklusa života koji spava ispod snijegom zavijenog svijeta.

Predstava traje 50 minuta.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter