Pasivni otpor

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Predstava kazališta Tvornica lutaka o ksenofobiji, migrantima i diskriminaciji, a sve u sklopu projekta Hrvatskog Crvenog križa.
autorski tim funkcija
Dora Delbiancoautor teksta
Mario Kovačredatelj

Unutar IPA 2010 sheme bespovratnih potpora u promicanju i praćenju provedbe politika jednakih mogućnosti i ostalih politika vezanih uz anti-diskriminaciju, Hrvatski Crveni križ provodi projekt People on the Move – Ljudi u pokretu, a dio aktivnosti istog jest i predstava Pasivni otpor.

Prvenstveno usmjerena na mlade, temelji se na razotkrivanju različitih situacija u životu migranata u kojima su zbog svojih različitosti (rasnih, kulturoloških, religijskih i drugih) vrlo često izloženi diskriminaciji.

U predstavi osim profesionalnih glumaca  sudjeluju i glumci amateri s migrantskim iskustvom koji su doživjeli brojna pozitivna, ali i negativna iskustva te ista pokušavaju prenijeti na kazališne daske.

Kako kaže autorca teksta predstave, Dora Delbianco:

"Pojam stranca ima često negativnu konotaciju te se stran ili drukčiji automatski doživljava kao čudan, neprilagođen i u konačnoj posljedici, odbačen. Ksenofobiju i robovanje predrasudama možemo uočiti u raznim sferama (u svakodnevnoj interakciji, medijima, birokraciji i politici i dr.)."

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE