PLES
2.12.2021.

Promocija časopisa za plesnu umjetnost Kretanja

Hrvatski centar ITI kao nakladnik objavio je novi dvobroj časopisa za plesnu umjetnost Kretanja /Movement. Promocija će se zbiti u četvrtak 2. prosinca u 19 sati, Kazališna kavana Kavkaz, Piano bar, Trg Republike Hrvatske 1.
12.11.2021.

Radionica Milana Tomášika i Charliea Brittaina

Plesna radionica zbit će se u petak, 12. studenoga od 18 do 19.30 sati u Mediteranskom plesnom centru.
OTUŽNO

Danas se, gotovo nevidljivo, obilježava 145 godina hrvatskog baleta

Dan hrvatskog baleta obilježava se 4. studenoga, a ustanovljen je u spomen na početak profesionalnog djelovanja baleta u Hrvatskoj. No, na veliku su obljetnicu zaboravili gotovo svi nacionalni teatri, ali i resorna ministrica.
UŽIVO!

Svjetski je dan baleta

Po osmi put više od 50 baletnih kompanija iz cijelog svijeta udružilo je snage u cjelodnevnoj proslavi baletne umjetnosti. Predstave, baletne vježbe, razgovore iza scene i brojne druge atraktivne programe možete pratiti uživo i besplatno, a evo i kako.
21. -25.10.2021.

Karlovac Dance Festival 011: jesenska edicija

Jesensko izdanje KDF-a odvijat će se od 21. do 25. listopada u Gradskom kazalištu Zorin dom, Atriju znanja Veleučilišta i u prostoru Ateljea suvremenog plesa, a obuhvatit će gostujuća događanja te rezidencijski i radionički program kojima će se karlovačkoj publici predstaviti domaći i inozemni umjetnici i kolektivi.
14. - 16.10.2021.

Dance INN 2021.

Ovogodišnje izdanje Dance INN festivala - pop up festivala usmjerenog na suvremenu plesnu i izvedbenu umjetnost i live art koji se već petu godinu održava u organizaciji kazališne skupine de facto kroz tri će dana – od 14. do 16. listopada – predstaviti tri raznovrsna projekta.
SUVREMENI PLES

Platforma HR 2021.

Ovogodišnja Platforma odvija se u novom formatu od listopada do prosinca 2021.
U SPLITU

Baletni studio HNK Split upisuje nove polaznike

U tijeku je upis novih polaznika Baletnog studija Hrvatskog narodnog kazališta Split. Upisuju se djevojčice i dječaci vrtićke i predškolske dobi od četiri i pol godine, te školska djeca do osam i pol godina starosti, odnosno u dobi polaznika prvog i drugog razreda osnovne škole. U grupi za moderni ples primaju se polaznice i polaznici svih uzrasta osnovne i srednje škole.
DO 22.9.2021.

Poziv na sudjelovanje u izvedbi umjetničkog projekta Tome Savića-Gecana za Venecijansko bijenale

Pozivaju se plesačice i plesači, da se prijave za sudjelovanje u izvedbi umjetničkog projekta Tome Savića-Gecana "Bez naziva (Hrvatski paviljon) 2022", kustosice Elene Filipovic u produkciji KONTEJNER-a. Rok za prijave je 22.9.2021.
HUM NA SUTLI / KLANJEC / GORNJA STUBICA / ZABOK

Suvremeno u Zagorju: gostovanja suvremenih plesnih i cirkuskih predstava

Od nedjelje 12. do subote 18. rujna Krapinsko-zagorska županija bit će bogatija za još jedan kulturno-umjetnički program – SUVREMENO U ZAGORJU.
3.9.2021.

Predstavljanje projekta ‘Plaža’

Umjetnički kolektiv Škvadra tijekom tekućeg tjedna u sklopu rezidencijalnog programa gostuje u Mediteranskom plesnom centru s ciljem istraživanja i rada na projektu PLAŽA.
U KARLOVCU

Karlovac Dance Festival 011

Karlovac Dance Festival (KDF 011) ove se godine održava jedanaesti put.