PLES
40. OBLJETNICA

Međunarodni je dan plesa

Međunarodni dan plesa ustanovio je plesni odbor Međunarodnog kazališnog instituta (International Theatre Institute) 1982. godine. Za taj dan izabrali su 29. travnja u čast i sjećanje na rođendan Jean-Georgesa Noverrea, pionira i začetnika modernog baleta.
#JPK

Javne potrebe u kulturi RH: Dramska umjetnost – suvremeni ples i pokret

Ministarstvo kulture konačno je objavilo rezultate poziva za javne potrebe u kulturi za suvremeni ples i pokret . [DOKUMENT]
DO 20.2.2022.

Mediteranski plesni centar Svetvinčenat: javni poziv za rezidencije u 2022.

Poziv za sve profesionalne plesne umjetnike/ce za prijavu na rezidencijalni boravak u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu u 2022. godini.
DO 25.1.2022.

Javni poziv za koreografe

Pozivaju se svi zainteresirani koreografi da se prijave za kreiranje kratke forme do 25.1.2022.
ČESTITAMO!

Nagrade strukovnih udruga suvremenog plesa Republike Hrvatske

U petak 10. prosinca 2021. održana je još jedna dodjela Nagrade strukovnih udruga suvremenog plesa Republike Hrvatske. Dodjela se odvila u organizaciji i produkciji Udruge profesionalnih plesnih umjetnika “PULS” i Udruge plesnih umjetnika Hrvatske UPUH, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.
DO 9.1.2022.

Poziv na audiciju za predstavu Screenagers vol.2. Barbare Matijević i Giuseppe Chicoa

Plesni i kazališni umjetnici Barbara Matijević i Giuseppe Chico traže izvođača/izvođačicu (glumca/icu ili plesača/icu, rođ. nakon 1990.) za predstavu za mlade i odrasle Screenagers vol.2.
2.12.2021.

Promocija časopisa za plesnu umjetnost Kretanja

Hrvatski centar ITI kao nakladnik objavio je novi dvobroj časopisa za plesnu umjetnost Kretanja /Movement. Promocija će se zbiti u četvrtak 2. prosinca u 19 sati, Kazališna kavana Kavkaz, Piano bar, Trg Republike Hrvatske 1.
12.11.2021.

Radionica Milana Tomášika i Charliea Brittaina

Plesna radionica zbit će se u petak, 12. studenoga od 18 do 19.30 sati u Mediteranskom plesnom centru.
OTUŽNO

Danas se, gotovo nevidljivo, obilježava 145 godina hrvatskog baleta

Dan hrvatskog baleta obilježava se 4. studenoga, a ustanovljen je u spomen na početak profesionalnog djelovanja baleta u Hrvatskoj. No, na veliku su obljetnicu zaboravili gotovo svi nacionalni teatri, ali i resorna ministrica.
UŽIVO!

Svjetski je dan baleta

Po osmi put više od 50 baletnih kompanija iz cijelog svijeta udružilo je snage u cjelodnevnoj proslavi baletne umjetnosti. Predstave, baletne vježbe, razgovore iza scene i brojne druge atraktivne programe možete pratiti uživo i besplatno, a evo i kako.
21. -25.10.2021.

Karlovac Dance Festival 011: jesenska edicija

Jesensko izdanje KDF-a odvijat će se od 21. do 25. listopada u Gradskom kazalištu Zorin dom, Atriju znanja Veleučilišta i u prostoru Ateljea suvremenog plesa, a obuhvatit će gostujuća događanja te rezidencijski i radionički program kojima će se karlovačkoj publici predstaviti domaći i inozemni umjetnici i kolektivi.
14. - 16.10.2021.

Dance INN 2021.

Ovogodišnje izdanje Dance INN festivala - pop up festivala usmjerenog na suvremenu plesnu i izvedbenu umjetnost i live art koji se već petu godinu održava u organizaciji kazališne skupine de facto kroz tri će dana – od 14. do 16. listopada – predstaviti tri raznovrsna projekta.
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE