Naslovnica > MEDIATEKA > DOKUTEKA
DOKUTEKA
DOKUTEKA

[DOKUTEKA] Uvod u tehniku Mercea Cunninghama

Povodom stote godišnjice rođenja prvaka američke avangarde i jednog od najvažnijih i najutjecajnih koreografa 20.stoljeća, donosimo vam uvod u njegovu plesnu tehniku, u filmu što ga je sam režirao.
DOKUTEKA

Što se događa iza kazališnih kulisa sat i pol prije početka predstave?

Ako vas je ikad zanimao odgovor na pitanje iz naslova nikako ne biste smjeli propustiti kratki dokumentarac koji vam upravo to otkriva, a na primjeru - Metropolitan opere! [VIDEO]
DOKUTEKA

Kako oblikovati svjetlo: Broadway

Kratki dokumentarac koji će vas - ako ne znate puno o oblikovanju svjetla - potpuno impresionirati, a ako ste pak ovdašnji kazališni profesionalac, moguće natjerati i u očaj. [VIDEO]
FELJTON

Kako režirati: Pina Bausch

Kako je izgledao radni i kreativni proces Pine Bausch? Saznajte iz dokumentarca koji je detaljno pratio nastajanje njezine predstave 'Nefes'!
DOKUTEKA

Gala koncert laureata 7. Vaganova Prix

Donosimo vam cjelovitu snimku jučer održanog gala koncerta laureata prestižnog baletnog natjecanja među kojima je i mlada hrvatska balerina, Anamarija Marković.
DOKUTEKA

[DOKUTEKA] Vodimo vas u šetnju Sydney Operom

Koristeći najmodernije tehnologije, Google vam omogućuje da prošetate čuvenom Utzonovom zgradom i pri tome sami birate kut iz kojeg ćete joj se diviti. [VIDEO]
DOKUTEKA

Marina Abramović: o umjetnosti, performansu, vremenu i ništavilu

30. studenoga 1946. rođena je 'baka performansa', Marina Abramović. Tim povodom donosimo vam njezino jednoiposatno razmatranje ključnih tema koje je zaokupljaju.
DOKUTEKA

Stranci – van!

Kompletna snimka čuvenog projekta 'Schlingensiefs Container: Ausländer raus' iliti reality show s imigrantima, a za široke, ksenofobne mase.
DOKUTEKA

Best of Sergej Polunjin

Sat vremena čistog plesnog užitka. [VIDEO]
DOKUTEKA

Kako režirati Shakespearea?

Savjete dijeli jedan od najcjenjenijih britanskih kazališnih redatelja i zasigurno najuspješniji ravnatelj National Theatrea, Nicholas Hytner.
DOKUTEKA

Sylvie Guillem – snaga prirode

Polusatni dokumentarac o jednoj od najvećih plesačica svih vremena, njezinoj karijeri, karateru, ali i novoprobuđenoj aktivističkoj strasti.
DOKUTEKA

Strictly Bolshoi

Što se točno zbivalo iza kulisa Bolshoi teatra kad je u njemu po prvi put radio neki engleski koreograf? Kako se ponašao zloglasni Nikolaj Ciskaridze, a kako koreograf Christopher Wheeldon? Sve to i puno više u 'must see' Emmyem nagrađenom dokumentarcu što su ga snimili Ballet Boyz.
1 / 212
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE