Search
Close this search box.

Čudnovata istina

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Kao dječak, Zlatko Krilić je podletio pod auto i teško ozlijedio kralježnicu. Danas je poznati pisac za djecu i mlade, hoda, ima nogu broj 44, vozi bicikl, čak i trči. Čudnovatu, ali istinitu priču o njegovom ozdravljenju pogledajte u kazalištu Žar ptica.
autorski tim funkcija
Zlatko Krilićautor teksta
Slavica Radović Nadarevićscenograf
Robert Torreodabir glazbe
Marijana Nolaautor dramatizacije
Nina Kleflinredatelj
Olivije Marečićoblikovatelj svjetla
Doris Kristićkostimograf

Predstava „Čudnovata istina“ nastala je prema istoimenom romanu Zlatka Krilića. Mladoliki Sven Madžarević igra dvanaestogodišnjeg Zlatka koji, ni nakon što ostane nepokretan nakon teške prometne nesreće, ne izgubi volju za životom.

Jednog je dana Zlatko silno želio prisustvovati školskoj priredbi, ali njegovo tijelo nije se moglo maknuti iz kreveta. Zato se Zlatko odvojio od svoga tijela i na priredbu otišao nevidljiv kao duh. Ubrzo je shvatio da na taj način može putovati ne samo kroz prostor, nego i kroz vrijeme, pa je otišao pet godina u budućnost gdje je vidio samoga sebe, posve zdravog i sretno zaljubljenog u prijateljicu Irenu. Napokon je jedne noći Zlatko odlučio uzeti stvar u svoje ruke i obračunati se sa samom srži problema - živcima vlastite kralježnice. Iduće je jutro Zlatko, barem ako je vjerovati u istinitost ove čudnovate priče, ustao rano kako bi na vrijeme stigao u školu.

Ovu autobiografsku Krilićevu pripovijest o nadi i vjeri u život te snazi dječje mašte i odlučnosti u Žar ptici režira Nina Kleflin, tamošnjoj publici već poznata po predstavama „Zločestobija“ i „Ronja, razbojnička kći.“ Predstava traje 70 minuta, a namijenjena je djeci od 8 do 13 godina.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE