Vanda

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Kako će trinaestogodišnja Vanda riješiti sve neriješive probleme koji se gomilaju oko nje, provjerite u Maloj Sceni u režiji Snježane Banović, prema romanu Silvije Šesto Stipančić
autorski tim funkcija
Silvija Šesto autor teksta
Zagorka Živkovićkoreograf
Dženisa Medvedec Pecotićkostimograf
Emina Tataragićkostimograf
Snježana Banovićredatelj
Vitomira Lončarproducent
Dinka Jeričevićscenograf

Vanda ima 13 godina, majku koja je trudna, oca koji skoro nikad nije kod kuće, Igora koji je čudan i - hrpetinu jedinica iz matematike. No, ipak, ona ima i tetu, odnosno, kućnu pomoćnicu Zlatu koja će joj uspješno pomoći da za sve te probleme nađe i adekvatno rješenje, jer teta Zlata ima jednostavnu filozofiju,  a ta ja da svi teenagerski problemi ipak vuku svoje korijene iz obiteljskog doma, a ne okoline, kako to svi misle, i da svaki od njih je izazov koji će nas, ako ga savladamo, pretvoriti u bolju osobu.

Kratki je to sažetak lektirnog romana za mlade pod nazivom Vanda, nagrađivane autorice djela za djecu i mladež Silvije Šesto Stipančić, čiju je priču o Debeloj također u kazalište preselila Mala Scena.

I ovog puta adaptacije i režije se prihvatila Snježana Banović,  glavne uloge u ovoj predstavi o odrastanju i toleranciji tumače Iva Visković, Ana Majhenić, Anica Kovačević i Dražen Bratulić, a predstava je namjenjena mladima starijima od 10 godina.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE