Login za korisnike

Vanda

Kako će trinaestogodišnja Vanda riješiti sve neriješive probleme koji se gomilaju oko nje, provjerite u Maloj Sceni u režiji Snježane Banović, prema romanu Silvije Šesto Stipančić

***

Vanda ima 13 godina, majku koja je trudna, oca koji skoro nikad nije kod kuće, Igora koji je čudan i - hrpetinu jedinica iz matematike. No, ipak, ona ima i tetu, odnosno, kućnu pomoćnicu Zlatu koja će joj uspješno pomoći da za sve te probleme nađe i adekvatno rješenje, jer teta Zlata ima jednostavnu filozofiju,  a ta ja da svi teenagerski problemi ipak vuku svoje korijene iz obiteljskog doma, a ne okoline, kako to svi misle, i da svaki od njih je izazov koji će nas, ako ga savladamo, pretvoriti u bolju osobu.

Kratki je to sažetak lektirnog romana za mlade pod nazivom Vanda, nagrađivane autorice djela za djecu i mladež Silvije Šesto Stipančić, čiju je priču o Debeloj također u kazalište preselila Mala Scena.

I ovog puta adaptacije i režije se prihvatila Snježana Banović,  glavne uloge u ovoj predstavi o odrastanju i toleranciji tumače Iva Visković, Ana Majhenić, Anica Kovačević i Dražen Bratulić, a predstava je namjenjena mladima starijima od 10 godina.


Odgovori