Login za korisnike

Bijeli klaun (zg)

Predstava Bijeli klaun, zamišljena je kao poučna interaktivna predstava koja pokušava podsjetiti da među nama postoje i oni koji su pomalo ‘drugačiji’ te da ih se ne treba bojati ili im se rugati. Dječak koji je daltonist, pokušava uz pomoć slijepog starca, roditelja koji rade kao klauni u cirkusu i djevojčice u koju je potajno Read more about Bijeli klaun (zg)[…]

***

Predstava Bijeli klaun, zamišljena je kao poučna interaktivna predstava koja pokušava podsjetiti da među nama postoje i oni koji su pomalo 'drugačiji' te da ih se ne treba bojati ili im se rugati. Dječak koji je daltonist, pokušava uz pomoć slijepog starca, roditelja koji rade kao klauni u cirkusu i djevojčice u koju je potajno zaljubljen naučiti osnovna obilježja boja te kako ih razaznati i razlikovati.

Čitava predstava događa se unutar i oko jednog cirkuskog šatora koji je istovremeno i scenografija i kostimografija i čarobni bakin kamin oko kojeg se djeca okupljaju da bi čula priču. Šator skriva i mnoge sitne rekvizite, odvojene pričice i iznenađenja!

Predstava obiluje i dijelovima koji djecu potiču na interakciju sa glumicom te samostalno promišljanje problema: Kako pomoći glavnom junaku? Kako razlikujemo boje? Kako se ponašati prema onima koji su od nas 'drugačiji'?

autorski tim
Damir Milošautor teksta
Vlatko PanićVlatko Panićskladatelj
Mario Kovačdramaturg
Leo Vukelićkostimograf
Iva Matija Bitangakostimograf

izvođači
Maja Kovač

Odgovori

POVEZANE VIJESTI