Naslovnica > PREDSTAVE > Mrvice iz dnevnog boravka

Mrvice iz dnevnog boravka

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Može li jedan umjetni stroj kao što je robot riješiti probleme i zavrzlame koje su zapravo napravili ljudi?

Neveselu praksu slaganja repertoara prema popisima obavezne školske lektire domaća kazališta prakticiraju već godinama, a najnoviji dodatak tom nizu bit će i prva premijera kazališta Žar ptica u sezoni 2012/2013.

Mrvice iz dnevnog boravka obavezna su lektira za peti razred osnovne škole iz pera Sanje Pilić, čiji pak drugi lektirni naslov, onaj za osme razrede - Sasvim sam popubertetio, Žar ptica također ima na repertoaru.

Mrvice su priča o o jednoj neobičnoj zagrebačkoj obitelji s velikim financijskim problemima, a ispričana iz vizure desetogodišnjeg Janka.

Janko je iznimno pametan dječak, koji želi postati novinar, a u školi briljira u svemu osim u učenju pjesmica napamet - što mrzi, a zaljubljen je u Moranu, prijateljicu iz razreda koja se ponaša vrlo čudno prema njemu

Jankov je otac nezaposleni diplomirani filozof, koji pokušava zaraditi izrađujući kod kuće nakit, majka mu je crtačica u Zagreb filmu, a sestra Marina je otkvačena srednjoškolka koja neprestano brine o svom izgledu, frizuri i noktima.

U želji da riješi i svoje i probleme vlastite obitelji, Janko odlučuje izraditi robota - tj. Robotku koja će hodati, govoriti i misliti, te biti u stanju pronaći odgovore na sva pitanja...

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter