Mrvice iz dnevnog boravka

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Može li jedan umjetni stroj kao što je robot riješiti probleme i zavrzlame koje su zapravo napravili ljudi?
autorski tim funkcija
Sanja Pilićautor teksta
Barbara Bourekkostimograf
Marijana Nolaautor dramatizacije
Franka Perkovićredatelj
Ivo Knezovićscenograf

Neveselu praksu slaganja repertoara prema popisima obavezne školske lektire domaća kazališta prakticiraju već godinama, a najnoviji dodatak tom nizu bit će i prva premijera kazališta Žar ptica u sezoni 2012/2013.

Mrvice iz dnevnog boravka obavezna su lektira za peti razred osnovne škole iz pera Sanje Pilić, čiji pak drugi lektirni naslov, onaj za osme razrede - Sasvim sam popubertetio, Žar ptica također ima na repertoaru.

Mrvice su priča o o jednoj neobičnoj zagrebačkoj obitelji s velikim financijskim problemima, a ispričana iz vizure desetogodišnjeg Janka.

Janko je iznimno pametan dječak, koji želi postati novinar, a u školi briljira u svemu osim u učenju pjesmica napamet - što mrzi, a zaljubljen je u Moranu, prijateljicu iz razreda koja se ponaša vrlo čudno prema njemu

Jankov je otac nezaposleni diplomirani filozof, koji pokušava zaraditi izrađujući kod kuće nakit, majka mu je crtačica u Zagreb filmu, a sestra Marina je otkvačena srednjoškolka koja neprestano brine o svom izgledu, frizuri i noktima.

U želji da riješi i svoje i probleme vlastite obitelji, Janko odlučuje izraditi robota - tj. Robotku koja će hodati, govoriti i misliti, te biti u stanju pronaći odgovore na sva pitanja...

 

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE