Search
Close this search box.

Vilenjakov prvi Božić

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Glumica Sara Stanić nakon što je već na istoj sceni igrala, sada u HNK Varaždin postaje i redateljica. I to blagdanske predstave za najmlađe.
autorski tim funkcija
Mateo Duvnjakskladatelj
Stjepko Galovićautor stihova
Matej Huljevskladatelj
Marin Šulentićskladatelj
Marin Šulentićautor stihova
Lovro Kurožnjakautor stihova
Bojan Horvatautor stihova
Andrija Ražnatovićautor stihova
Eni Vesovićkoreograf
Irena Bakićscenograf
Sonja Halapirscenograf
Mladen Jerneić kostimograf
Sara Stanićautor
Sara Stanićredatelj
Mirna Rustemovićautor
Mirna Rustemovićdramaturg
Nenad Kovačićskladatelj
izvođači uloge
Filip EldanPatuljak
Gordana SlivkaBaka Mraz
Karlo MrkšaPatuljak
Nikša EldanPatuljak
Pavle VrkljanPatuljak
Zdenko BrlekDjed Mraz
Zvonko ZečevićPatuljak

Ove godine dogodilo se Djedu Mrazu: nije stiglo ni jedno pismo, ali ni jedno. Očajni  Djed Mraz odluči zatvoriti svoju radionicu, jer ako nema pisama, ne treba ni raditi darove.  Uvjeren da za njega i njegove vilenjake djeca danas više ne mare i da im nisu potrebni,  kreće u potragu za novim poslom. Okušava se u raznim zanatima, od postolarskog do slastičarskog, sve kako ne bi zatvorio radionicu. U svim tim avanturama vjerno ga prate njegovi vilenjaci, a mrzovoljna Baka Mraz, željna godišnjeg odmora i toplijih krajeva, sve promatra sa strane. U njegovoj radionici nalazi se Novi vilenjak, kojemu je ovo prvi Božić i samo želi zamotati svoj prvi poklon, a to je nemoguće bez pisama. Iako je Novi, on ima rješenje za pisma i spas radionice, samo - nikako  da to uspije izgovoriti. Kada se čini da je sve propalo, Novi ipak uspije riješiti zagonetku nestalih pisama. Djed Mraz tako ulazi u za njega nepoznati svijet interneta, sretan što se i dalje  može baviti onim što najviše voli, a to je donošenje darova djeci.

Kroz priču o Djedu Mrazu koji se ne snalazi u njemu novom i nepoznatom dobu tehnologije, prenosi se djeci poruka međusobnog uvažavanja, bez obzira na dob i zanimanje. Tijekom predstve djeca će se upoznati i s različitim glazbenim stilovima, od popa i rocka, pa sve do sevdaha i starije popularne glazbe kakvu voli Djed Mraz.

Ova vesela avantura Djeda Mraza i njegove neobične družine namijenjena je mlađim osnovnoškolcima kojima pokušavamo prenijeti poruku uvažavanja i generacijske povezanosti, ali i njihovim roditeljima koji od svoje djece itekako mogu ponešto naučiti.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE