Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA
MJUZIKL I OPERA
IN MEMORIAM

Preminuo je veliki hrvatski dirigent maestro Nikša Bareza

U 86. godini preminuo je veliki hrvatski dirigent maestro Nikša Bareza. Uspješnu i prebogatu umjetničku karijeru gradio u mnogim od najvećih glazbenih kazališta i koncertnih dvorana svijeta ali ni svom rodnom Splitu, u kojem je glazbeno postavio brojne značajne operne i koncertne naslove, nije ostao dužan.
IN MEMORIAM

Preminuo je veliki Pavle Dešpalj

Veliki dirigent preminuo je u četvrtak 16. prosinca u Zagrebu u 88. godini, izvijestila je Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti čiji je bio redoviti član.
IN MEMORIAM

Preminula je Maja Žarković

Članica Kazallišnog vijeća HNK uZagrebu, bivša ravanteljica splitske Opere, menadžerica u kulturi i violinistica, kako javlja Slobodna Dalmacija, preminula je u 55. godini.
IN MEMORIAM

Pjesmarica Stephena Sondheima

Odabrali smo za vas skladbe iz 10 predstava najvećeg inovatora suvremenog mjuzikla, a koji preminuo koncem prošlog tjedna.
IN MEMORIAM

Preminuo je veliki Stephen Sondheim

Najutjecajniji skladatelj i libretist suvremenog mjuzikla preminuo je u 91. godini.
IN MEMORIAM

Preminula je Lili Čaki

U 99. godini preminula je dugogodišnja članica umjetničkog ansambla Kazališta Komedija, nekad omiljena subreta i plesačica te koreografkinja
LOŠE IZMOTAVANJE

Uh, ovo je teško čitati: ravnatelj zagrebačke Opere u očajničkom pokušaju opravdavanja intendantice

Nakon što smo objavili priču kako HNK u Zagrebu nije predložilo niti jednu svoju opernu predstavu ili umjetnika za NHG, ravnatelj Opere te kuće pokušao nam je objasniti kako je do toga došlo. Malo je reći da mu to nije uspjelo.
RAZINA DJEČJEG VRTIĆA

Osveta Dubravke Vrgoč? HNK u Zagrebu nije prijavilo niti jednu svoju opernu produkciju ili umjetnika za Nagrade hrvatskog glumišta

Iako je HNK u Zagrebu jedan od suutemeljitelja Nagrade hrvatskog glumišta, nije za ovogodišnju dodjelu te nagrade predložilo niti jednu jedinu vlastitu opernu produkciju ili u njima angažirane umjetnike. [DOKUMENT]
U SPLITU

In memoriam Cynthia Hansell Bakić u HNK Split

Programom nazvanim In memoriam Cynthia Hansell Bakić Hrvatsko narodno kazalište, matična kuća nedavno preminule primadone odat će joj posljednju počast.
#PODCAST

Baritoones: Tomislav Fačini

U novoj epizodi Baritoones poslušajte razgovor Matije Meića i Grge Peroša s dirigentom Tomislavom Fačinijem.
IN MEMORIAM

Preminula je ‘kraljica kolorature’, Edita Gruberova

Proslavljena slovačka sopranistica preminula je u 74. godini u Zurichu, izvjestila je njezina obitelj putem agencije Hilbert Artists Management.
IN MEMORIAM

Preminuo je maestro Loris Voltolini

Veliki splitski dirigent preminuo je u 67. godini.
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE