Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA
MJUZIKL I OPERA
IN MEMORIAM

Preminuo je Zlatko Stahuljak

Istaknuti hrvatski glazbeni pedagog, violist, glazbeni pisac i diplomat prof. Zlatko Stahuljak umro je u nedjelju u Zagrebu u 88. godini života.
#PODCAST

Baritoones: Ljubomir Puškarić

U novoj epizodi Baritoones poslušajte razgovor Matije Meića i Grge Peroša s opernim prvakom i sindikalnim povjerenikom HNK u Zagrebu, Ljubomirom Puškarićem.
27. -29.5.2021.

Drugi blok 31. Muzičkog biennala Zagreb

Drugi blok međunarodnog festivala suvremene glazbe od 27. do 29. svibnja donosi niz koncerata, instalacija, kreativnih radionica za djecu i predavanja, ali i vam nudi priliku i da se upoznate s autoricama akuzmatičke glazbe.
IN MEMORIAM

Preminuo Karlo Kraus

U osamdesetprvoj godini života preminuo je skladatelj, dirigent, pedagog, ravnatelj Opere i intendant HNK u Zagreb, Karlo Kraus.
RADIO

Oda-birano: Stvaranje opere

Upravo na 80. obljetnicu smrti najveće hrvatske operne umjetnice Milke Trnine, ciklus Oda-birano ekskluzivno donosi adaptaciju završnog dijela nagrađivanog serijala "Making an Opera", odnosno "Stvaranje opere".
'SVJEŽA KRV'

Giorgio Surian postaje novi ravnatelj Opere HNK u Zagrebu

Pravo na starosnu mirovinu u Hrvatskoj se stječe s 65 godina, no tome usprkos, 67-godišnji Surian ima novi posao.
IN MEMORIAM

Preminuo je James Levine

Dirigent James Levine, koji je više od četiri desetljeća glazbeno ravnao Metropolitan Operom, a iz koje je potjeran nakon optužbi za seksualno uznemiravanje, preminuo je u 77 godini.
SJAJNA INICIJATIVA

“Prodiši” – Inicijativa profesionalnih opernih pjevača za post Covid 19 rehabilitaciju

Grupa naših vrhunskih opernih pjevačica i pjevača ugledala se na kolege iz English National Opere te pokrenula grupu u kojoj će svi zainteresirani moći naučiti posebne tehnike i vježbe disanja, a koje dokazano pomažu u oporavku od Covida 19.
JUBILARNIH 60 GODINA

31. Muzički biennale Zagreb: od travnja do rujna

Međunarodni festival suvremene glazbe 31. Muzički biennale Zagreb ove godine obilježava 60. godina postojanja, a usljed pandemije održat će se u četiri programska bloka od travnja do rujna.
NEMA MIRA U HNK ZAGREB

Nove optužbe na račun Dubravke Vrgoč, ovaj put za – revanšizam

Cecilija Car, prvakinja Opere HNK u Zagrebu odaslala je medijima priopćenje o kojem intendanticu te kuće optužuje za revnšizam zbog njezinih recentnih medijskih istupa.
IN MEMORIAM

Preminula je Biserka Cvejić

Proslavljena operna diva koja je najveće uspjehe i priznanja postigla u Metropolitan Operi, preminula je u 98. godini.
IN MEMORIAM

Preminula prva žrtva korone u zagrebačkom HNK

Nakon što je polovicom studenoga sindikat podigao kaznenu prijavu zbog načina upravljanja pandemijom u središnjem nacionalnom kazalištu, jučer je preminula i prva žrtva.
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE