Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA
MJUZIKL I OPERA
IN MEMORIAM

Preminula je ‘kraljica kolorature’, Edita Gruberova

Proslavljena slovačka sopranistica preminula je u 74. godini u Zurichu, izvjestila je njezina obitelj putem agencije Hilbert Artists Management.
IN MEMORIAM

Preminuo je maestro Loris Voltolini

Veliki splitski dirigent preminuo je u 67. godini.
IN MEMORIAM

Preminula je operna primadona Blaženka Milić

Iznimna sopranistica koja je cijelu karijeru vezala za Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu preminula je jučer u 83. godini.
IN MEMORIAM

Preminuo Ruben Radica​

Jučer je u 91. godini života u Zagrebu preminuo akademik Ruben Radica, jedan od najuglednijih hrvatskih skladatelja suvremenoga doba, istaknuti glazbeni pedagog i član Hrvatskog društva skladatelja.
IN MEMORIAM

Preminuo je Zlatko Stahuljak

Istaknuti hrvatski glazbeni pedagog, violist, glazbeni pisac i diplomat prof. Zlatko Stahuljak umro je u nedjelju u Zagrebu u 88. godini života.
#PODCAST

Baritoones: Ljubomir Puškarić

U novoj epizodi Baritoones poslušajte razgovor Matije Meića i Grge Peroša s opernim prvakom i sindikalnim povjerenikom HNK u Zagrebu, Ljubomirom Puškarićem.
27. -29.5.2021.

Drugi blok 31. Muzičkog biennala Zagreb

Drugi blok međunarodnog festivala suvremene glazbe od 27. do 29. svibnja donosi niz koncerata, instalacija, kreativnih radionica za djecu i predavanja, ali i vam nudi priliku i da se upoznate s autoricama akuzmatičke glazbe.
IN MEMORIAM

Preminuo Karlo Kraus

U osamdesetprvoj godini života preminuo je skladatelj, dirigent, pedagog, ravnatelj Opere i intendant HNK u Zagreb, Karlo Kraus.
RADIO

Oda-birano: Stvaranje opere

Upravo na 80. obljetnicu smrti najveće hrvatske operne umjetnice Milke Trnine, ciklus Oda-birano ekskluzivno donosi adaptaciju završnog dijela nagrađivanog serijala "Making an Opera", odnosno "Stvaranje opere".
'SVJEŽA KRV'

Giorgio Surian postaje novi ravnatelj Opere HNK u Zagrebu

Pravo na starosnu mirovinu u Hrvatskoj se stječe s 65 godina, no tome usprkos, 67-godišnji Surian ima novi posao.
IN MEMORIAM

Preminuo je James Levine

Dirigent James Levine, koji je više od četiri desetljeća glazbeno ravnao Metropolitan Operom, a iz koje je potjeran nakon optužbi za seksualno uznemiravanje, preminuo je u 77 godini.
SJAJNA INICIJATIVA

“Prodiši” – Inicijativa profesionalnih opernih pjevača za post Covid 19 rehabilitaciju

Grupa naših vrhunskih opernih pjevačica i pjevača ugledala se na kolege iz English National Opere te pokrenula grupu u kojoj će svi zainteresirani moći naučiti posebne tehnike i vježbe disanja, a koje dokazano pomažu u oporavku od Covida 19.
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE