Login za korisnike

Crtančica

Jedna je djevojčica svoju usamljenost odlučila riješiti tako što će sve što joj je potrebno – nacrtati, a u tome joj pomaže autorica predstave Ana Savić Gecan…

***

Jedna usamljena djevojčica svoj je svijet odlučila stvoriti pomoću crteža – ona izmišlja vlastite prostore, predmete, pojave i bića, koja postoje paralelno s onima u stvarnom životu. Tako nastaje njena odjeća, soba, kuća, igralište, prijatelj, domaće i divlje životinje... a najzanimljivije je što roditelji i prijatelji ožive u trenutku kad završi crtež!

Crtančica je predstava koja nastaje iz likovnog promišljanja kazališta česte suradnice Ivice Buljana, kostimografkinje Ane Savić Gecan, koja za ovu priliku potpisuje likovni koncept, kostimografiju i režiju. Crteži i kostimi koji se koriste zasnovani su na dječem risanju. Cilj je predstave, kroz izmišljeni dan djevojčive koja crta, potaknuti djecu kojoj je namijenjena, na likovno izražavanje, koje autorica smatra ravnopravnim verbalnom.

Dvodimenzionalni crteži pretvaraju se uz pomoć animacije u filmske projekcija, a kroz priču pjevanjem, plesom i crtanjem publiku vodi Ivanka Mazurkijević, koja je istovremno i glavni lik, i pripovjedačica-komentatorica i crtačica, a zajedno sa Stankom Kovačićem potpisuje i autorsku glazbu predstave, dok je scenografiju osmislila Željka Jordan.

autorski tim
Željka Jordanscenograf
Stanko Kovačićskladatelj
Ana Savić Gecanautor likovnog koncepta
Ivanka Mazurkijevićskladatelj

izvođači
Ivanka Mazurkijević

Odgovori

POVEZANE VIJESTI