Naslovnica > PREDSTAVE > Košulja sretnog čovjeka

Košulja sretnog čovjeka

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Talijanska narodna priča polazište je predstave kojom GKL Split započinje projekt 'Lutkarska pričaonica'
autorski tim funkcija
Sunčica Jerković likovno oblikovanje predstave
Sunčica Jerković lutke
Belmondo Milišatekst
Goran Golovkoredatelj
izvođači uloge
Belmondo Miliša

Splitski glumac i prevoditelj Belmondo  Miliša napravio je adaptaciju talijanske narodne priče koju će predstaviti pripovijedanjem, glumom i animacijom. Radnja priče proteže se kroz nekoliko vremena kojima putuje mudrac iz kraljevine Veselije u potrazi za košuljom sretnog čovjeka. Košulja je, naime, jedini lijek za neobjašnjivu tugu od koje je iznenada obolio kralj Skočislav, a s njime i čitavo kraljevstvo.  Na svom putovanju upoznaje brojna lica, ali ne i pravog sretnika. Vrativši se u rodnu Veseliju saznaje da se traženi sretnik nalazio njemu pod nosom, u liku starčića, učenika mudrih svinja, koji ga pouči istini.

Teza o radikalnom odricanju kao uvjetu prave sreće u ovoj je priči donekle ublažena i prilagođena dječjoj dobi pa je naglasak stavljen na radost darivanja, ali i primanja.

U predstavi glumi i lutke animira Belmondo Miliša, redatelj je Goran Golovko, a predstavu je likovno oblikovala Sunčica Jerković.

Košulja sretnog čovjeka je prva premijera u okviru novog projekta Lutkarska pričaonica. Ideja pričaonice je najmanjoj publici što neposrednije prenijeti plemenite i  mudre teze bajki. U ovoj formi jedan glumac, uz pomoć finger puppets-a  pripovijeda i igra priču i uključuje djecu na način da ona prepoznaju određene situacije i ponašanja te donose zaključke sociološko-etičke naravi.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE