Naslovnica > PREDSTAVE > Kako je otkriveno letenje

Kako je otkriveno letenje

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Školsko gradivo matematike, osnove fizike i geometrijski pribor u ulozi lutaka u gostovanju Pozorišta mladih iz Novog Sada na 48. PIF-u.
autorski tim funkcija
Frosina Dimovskasuradnik za scenski pokret
Milica Grbić - Komazecautor lutaka
Emilija Mrdakovićautor adaptacije
Saša Latinovićautor adaptacije
Emilija Mrdakovićredatelj
Emilija Mrdakovićautor izbora glazbe
Olivera Kovačević - Crnjanskisuradnik za scenski pokret
izvođači uloge
Saša Latinović

Jednoj dugoklјunoj dugomislećoj rodi jednoga je dana pala na pamet malena misao, koja ju je od tog trenutka svakodnevno intrigirala. Bila je to misao o letenju. Toliko ju je „proganjala“ da ju je na razne načine pokušavala ostvariti i tako je se osloboditi... Ovo je priča o pronalaženju samoga sebe, svakodnevno, pomalo. Istinitog i neograničenog sebe.

Predstava Kako je otkriveno letenje iz Pozorišta mladih iz Novog Sada s ovom pričom spaja dijelove gradiva iz geometrije koji se obrađuju u nižim razredima osnovne škole i osnove fizike potrebne za razumijevanje fenomena – letenja.

Poticanje mašte i usmjeravanje djece prema kreativnom i istraživačkom razmišljanju, cilj je ove predstave, kao i približavanje školskog gradiva djeci.

Predstava je namijenjena djeci starijoj od 5 godina, ali će zbog duhovite igre, malo teksta, mnogo glazbe, a potvrda kvalitete dolazi i s 22. međunarodnog festivala kazališta lutaka u Subotici, gdje je predstava nagrađena Grand Prixom.

 

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE