Naslovnica > 29.9.
29.9.

Školski sat

Novi autorski projekt Katarine Đurđević.

Staklena menadžerija (Vinkovci)

Rasap snova obitelji Wingfield iz pera poznatog majstora melankolije, Tennesseeja Williamsa, za GK Joza Ivakić režira Dražen Ferenčina.

Hunyadi Lásló

Razdoblje mađarske nacionalne operne glazbe započelo je upravo ovim naslovom.

Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto

Talijanski bračni crni humor na scenu KNAP postavlja Boris Kovačević.

Undercurrent

Undercurrent nastaje kroz susret dvaju izvođača čiji su pristupi fizičkoj izvedbi oblikovani različitim ishodištima i kontinuitetom eksperimentiranja u edukativnim i izvođačkim praksama.

Tristan, Izolda…

Priča o Tristanu i Izoldi jedna je od najpoznatijih srednjovjekovnih viteških priča, koja je doživjela desetke varijacija u književnoj tradiciji Europe, a kasnije i adaptacije raznih umjetnika u gotovo svim područjima umjetničkog izričaja.

Ganeš protiv Trećeg Reicha

Zašto Ganeš, Hindu bog s glavom slona, putuje kroz vrijeme u nacističku Njemačku? Koje predsrasude publika ima prema izvođačima s fizičkim ili intelektualnim poteškoćama? Sve to u višestruko nagrađivanoj australskoj predstavi...

Njuške

Pogled na svijet iz pseće perspektive u seriji monologa na sceni Teatra EXIT.

7 tišina za 7 dana

Predstava je susret poezije Dubravka Mihanovića, glazbe Dinka Tomaša-Brazzodura i plesa Zrinke Šimičić Mihanović, u prostorno-svjetlosnoj instalaciji multimedijalne umjetnice Martine Mezak.

Did i repa

Dobro znanu rusku narodna priču, tandem Tomić & Kovačić preselio je u - Dalmatinsku zagoru.

Snjeguljica mora umrijeti

Najnoviji projekt suradničkog tandema Kurspahić - Žulj praktična je vježba iz demokracije u ruhu interaktivne bajke s nekoliko mogućih završetaka.
1 / 212