Search
Close this search box.

Doktor Dolittle (GKL Rijeka)

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Najpoznatiji veterinar svih vremena u GKL Rijeka stiže u režiji Zorana Mužića.
autorski tim funkcija
Hugh Loftingautor predloška
Saša Jantolekautor lutaka
Saša Jantolekscenograf
Matko Botićautor adaptacije
Luči Vidanovićtehnolog
Sanjin Seršićoblikovatelj svjetla
Mate Matišićskladatelj
Zoran Mužićredatelj

Doktor John Dolittle centralni je lik iznimno popularne serije knjiga za djecu iz pera Hugha Loftinga, započete 1920. sa The Story of Doctor Dolittle.

Doktor Dolittle je životinjski liječnik, koji živi u engleskom gradiću Puddleby-on-the-Marshe, a njegovi pacijenti i prijatelji su životinje. Papiga Polynesia uči ga različite životinjske jezike kako bi se mogao bolje pobrinuti za svoje pacijente. S njim u kućanstvu žive i sova Tu-Tu, koja brine o financijama, patka Pat-Pat, koja održava kućanstvo, pas Jeep i vječito gladno prase Gic...

U Gradskom kazalištu lutaka u Rijeci, predstavu koju prema Loftingovu izvorniku u adpataciji Matka Botića režira Zoran Mužić, predstavu najavljuju ovako:

U doba diktature kapitala i masmedijskih agresija, Loftingov Dolittle sa svojim antimaterijalističkim stavom i bezgraničnom empatijom izgleda kao gost iz paralelnog svemira, a njegova priča duhoviti je podsjetnik da je u stvarnom svijetu nešto definitivno pošlo u krivom smjeru. Doktor Dolittle na nepretenciozan i primamljiv način zainteresiran je za humanističke vrijednosti, obranjene kroz metaforičku storiju o brizi prema životinjama – na kraju krajeva, ljubav prema drugom, slabijem i drukčijem najvažnija je tema koju kazalište za djecu danas uopće može obrađivati.

 

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE