Naslovnica > PREDSTAVE > Superhero

Superhero

Interkulturna i interkontinentalna produkcija razvijana pune tri godine bavi se natjecanjem kao fenomenom koji nas prati od samog rođenja i sve to formi - reality showa.
autorski tim funkcija
Mikhail Bartenevautor teksta
Wonkyoon Han oblikovatelj svjetla
Wonkyoon Han autor animacija
Lucija Žigrovićprevoditelj
Hisashi Shimoyamaproducent
Alen Kraljićskladatelj
Ivica Šimićredatelj
Vitomira Lončarproducent

Od samog trenutka rođenja bivamo postavljani, birani, suprotsavljani, s nama se natječu ilise natječemo... za mjesto u vrtiću, školi...  životna ntjecanja ne šrestaju ni u smrti, jer nije baš posve svejedno na kojem ćete groblju biti pokopani...

Tako nekako ruski dramatičar Mikhail Bartenev sažima ideju svog teksta Superhero, a što ga na čak sedam jezika izvodi isto toliko glumaca iz različitih zemalja, okupljenih u ansambl Patchwork Family. Riječ je o interkulturnoj i interkontinentalnoj produkciji koja je razvijana pune tri godine, a na poticaj Hisashi Shimojame, producenta Kijimuna Festivala s Okinawe.

Želeći istražiti interkulturalnost u kazalištu, poglavito onom za djecu i mlade, umjetnici iz Japana, Koreje, Tajvana, Hong Konga, Rusije, Austrije i Hrvatske za izvedbenu strategiju odabrali su formu reality showa, a rezultat je predstava koje se nakon premiejre u Nacionalnom kazalištu u Seulu prometnula u pravi hit, te dobila  dobila predikat ASSITEJ International projekta za 2012. godinu.

Hrvatski je nositelj projekta kazalište Mala scena, a njegovu su ostali partneri bečki Dschungel WienMingri Theater iz Hong Konga, japanski Kijimuna Fest, ruski Ekaterinburg Theatre for Young Spectators (TUZ), Joyful Theater iz Južne Koreje, te Song Song Song Children's & Puppet Theatre sa Tajvana.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter