Naslovnica > PREDSTAVE > Hrabrica

Hrabrica

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Žar ptica nastavlja programirati lektirne naslove.
autorski tim funkcija
Dubravka Skvrcekostimograf
Morana Dolencsuradnik za teatar sjena
Željka Horvat - Vukeljaautor predloška
Vesna Režićscenograf
Dario Harjačekredatelj
Frano Đurovićskladatelj
Aleksandar Mondecaroblikovatelj svjetla

Doba kada se tek kreće u školu vrijeme je izazova i iskušenja za svakog prvašića, a baš se njime bavi lektirni naslov Hrabrica, autorice Željke Horvat - Vukelje.

Perica je dječak koji se poput mnoge druge djece boji mraka. Međutim, Perica se boji i neuspjeha, čak puno više nego mraka. Nakon neuspješnog pokušaja da nauči voziti bicikl osjeća se poniženim i obeshrabrenim. Ima osjećaj da je razočarao mamu i tatu. Prijatelj iz ulice mu se ruga, a Perica se boji kako nikad neće moći osvojiti srce djevojčice u koju je zaljubljen. Sam sebe uvjeri da je kukavica i odluči da nikad više neće izaći iz svoje sobe.

Perica ima vrlo neobične, ali brižne roditelje koji  mu odluče pomoći da se suoči sa svojim strahom.

Kada padne mrak i ugase se svjetla u dječjoj sobi počinje prava čarolija.  Uz pomoć  mamine i tatine priče i razbuktale dječje mašte, predmeti i sjene u dječjoj sobi ožive. Stolci, vješalice, kaputi i igračke postaju živi likovi i počinju  razgovarati s Pericom.

Započinje avantura i putovanje u  Svijet sjena. U tom čudnovatom svijetu Perica nailazi na niz prepreka. Na putu mu se pridružuju likovi i sjene, od kojih su neki zastrašujući, a neki postaju njegovi pomagači.

Cilj tog putovanja je suočiti se s Grofom Mrklim Mrakom koji je utjelovljenje straha.  Kako bi spasio Zoru, zvijezdu svjetlosti od zlog grofa tame, Perica savladava svoj strah i penje se na golemog krilatog konja.  Nakon što se probudi iz tog čudnovatog sna svi predmeti u Peričinoj sobi poprime svoj prvotni oblik, a sjene se razbježe. Perica shvaća da  je krilati konj samo bicikl, a da su sva čudovišta koja je sanjao zapravo obični predmeti kojih se bojao bez razloga.

Ohrabren tim saznanjem, pun samopuzdanja sjedne na svoj bicikl i  počne voziti. Sav sretan, Perica shvati kako je napokon savladao svoje strahove i postao Hrabrica...

Predstavu u kazalištu Žar ptica režira Dario Harjaček.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter