Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ
BESPLATNI SADRŽAJ
UKLJUČITE SE

Pomozite obnoviti Kuću Klajn

Dvorana nekadašnjeg kina Martin uz vašu će pomoć postati dvorana za izvedbe, probe, filmske projekcije, edukativne programe, treninge i seminare, a služit će korisnicima Kuće i lokalnoj zajednici.
EKSKLUZIVNO

COVID-19 potpore u kulturi: 3% ukupnih sredstava natječaja ‘Jer svirati se mora 2’ dobio je – RTL!

Ministarstvo kulture koje plaća potkapacitiranoj organizaciji da provodi natječaj, provoditelj natječaja koji se nije u stanju držati ni tek dva natječajna uvjeta, i vaših 17.2 milijuna kuna u jednoj od bizarnijih priča koje smo ikad objavili.
DO 20.2.2022.

Mediteranski plesni centar Svetvinčenat: javni poziv za rezidencije u 2022.

Poziv za sve profesionalne plesne umjetnike/ce za prijavu na rezidencijalni boravak u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu u 2022. godini.
DO 21.1.2022.

Podsjetnik: još samo par dana otvorene prijave za Festival glumca

Rok za prijavu predstava je 21. siječanj 2022.g.
KADROVIRANJE

Poništen natječaj za ravnatelja / ravnateljicu Histrionskog doma

Obavijest je bez dodatnih objašnjenja osvanula u Narodnim novinama,
COVID-19 & KULTURA

Nove mjere za održavanje profesionalnih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija

Iako je ministar Božinović još prošlog petka na koncu radnog vremena i na izvanrednoj press konferenciji najavio nove epidemiološke mjere koje su na snagu trebale stupiti u ponedjeljak, iste su u Narodnim novinama i na službenim mrežnim stranicama objavljene tek kasno jučer.
13.1.2022.

Eurokaz se konča ili Kako Zaklada “Kultura nova“ razumije (novu) kulturu

Eurokaz organizira tribinu iz naslova na kojoj će se razgovarati o situaciji u kojoj se našla ta produkcijska kuća nakon odbijenice financiranja programa za 2022. godinu od strane Zaklade “Kultura nova“, a koja najozbiljnije prijeti da se Eurokaz, nakon 34 godine pozitivna djelovanja, samoukine.
IN MEMORIAM

Preminuo je veliki Ante Jelasaka

Napustio nas je Ante Jelaska, kazališni redatelj, komediograf i publicist, čovjek visokih etičkih principa kojih se nepokolebljivo držao čitavog svog života. Do samog je kraja bio uvjereni antifašist, beskompromisno i hrabro se zalažući za svoja uvjerenja.
IN MEMORIAM

Preminula je Maja Žarković

Članica Kazallišnog vijeća HNK uZagrebu, bivša ravanteljica splitske Opere, menadžerica u kulturi i violinistica, kako javlja Slobodna Dalmacija, preminula je u 55. godini.
ČESTITAMO!

Nagrade strukovnih udruga suvremenog plesa Republike Hrvatske

U petak 10. prosinca 2021. održana je još jedna dodjela Nagrade strukovnih udruga suvremenog plesa Republike Hrvatske. Dodjela se odvila u organizaciji i produkciji Udruge profesionalnih plesnih umjetnika “PULS” i Udruge plesnih umjetnika Hrvatske UPUH, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.
DO 25.12.2020.

Raspisan natječaj za intendanta / intendanticu HNK u Varaždinu

U pokušaju da čim prije pod tepih pospremi nalaze gradskih revizora i Jasni Jakovljević olakša tranziciju na mjesto svoje savjetnice, gradonačelnik Varaždina naložio je novom Kazališnom vijeću ekspresno raspisivanje natječaja. Rok za prijave od samo (!) 15 dana, počeo je teći 10.12.2020.
KOMENTAR

USKOKov optuženik na čelu Zagrebačke filharmonije? Možemo!

Kadrovska politika je temelj svake politike, a da isti taj temelj može pasti prilično nisko podsjetio nas je protekli tjedan. [AUDIO]