Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ
BESPLATNI SADRŽAJ
BLOG

[BLOG Slobodana Šnajdera] HNK: Izlaz iz bezizlaznog stanja

Nakon Radničkog vijeća HNK u Zagrebu, na situaciju u toj kući još se jednom na svom blogu osvrnuo i Slobodan Šnajder.
22.- 26.10.2021.

The Exhibition project: When Circus Is Not Itself Anymore

Izložba video instalacija The Exhibition project u galeriji Muzeja Grada Splita može se pogledati u periodu od 22.10.2021. do 26.10.2021., svakim radnim danom ujutro 10.00 - 13.00 sati i popodne 16.00 - 18.00 sati, a vikendom 10.00 - 14.00 sati.
U SPLITU

Predstavljanje Povijesti hrvatskog kazališta Nikole Batušića

Drugo izdanje knjige Povijest hrvatskog kazališta bit će predstavljeno u foyeru Hrvatskog narodnog kazališta Split u subotu 23. listopada s početkom u 11 sati.
28.10.2021.

Aplauz ne plaća stanarinu: kako žive mladi umjetnici i kulturne radnice

Tribina će se održati 28. listopada u 19h u sjedištu Mreže antifašistkinja Zagreba, Hatzova 16, Zagreb.
OTVORENO PISMO

Radničko vijeće HNK u Zagrebu: Istina o upravljanju Dubravke Vrgoč

"Obraćamo se javnosti kako bismo ukazali na obmane i neistine o intendantskom mandatu Dubravke Vrgoč, koje se uporno već osmu sezonu pa i sada u tijeku natječaja za izbor intendanta HNK u Zagrebu, objavljuju u pojedinim medijima, u maniri političkih kampanja i samopromocije.", stoji u pismu Radničkog vijeća HNK u Zagrebu.
DO 22.10.2021.

Produljen rok za prijavu na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2022. godinu

Kako smo već pisali, zbog poteškoća u radu sustava e-Prijavnica, a s kojim su korisnici proteklih dana imali ogromnih problema, produljuje se rok za prijave. No, tko je sustav radio, za koji iznos i zašto ne radi - još uvijek nismo saznali.
UŽIVO!

Svjetski je dan baleta

Po osmi put više od 50 baletnih kompanija iz cijelog svijeta udružilo je snage u cjelodnevnoj proslavi baletne umjetnosti. Predstave, baletne vježbe, razgovore iza scene i brojne druge atraktivne programe možete pratiti uživo i besplatno, a evo i kako.
#DIGITALIZACIJA

Ministarstvo kulture priznalo probleme sa e-Prijavnicama, možda produže rok prijave

Nakon što su nam se danas čitateji žalili na nemogućnost prostupa sustavu e-Prijavnica Ministarstva kulture i to dok je u tijeku Poziv za javne potrebe u kulturi RH, istražili smo o čemu se radi.
KOMENTAR

Tajna zapisnika Kazališnog vijeća HNK u Zagrebu ili je li ministrica kulture prevarila saborski Odbor?

Sutra Kazališno vijeće HNK u Zagrebu odlučuje o valjanosti pristiglih prijava na natječaj za intendantsku poziciju. No, pitanje je može li to tijelo odlučivati o ičemu, nakon što je natječaj poništilo ne jednom (kako smo dosad mislili), već dva puta. O ulozi Ministarstva kulture u cijeloj priči - da i ne govorimo.
U NEW YORKU

Dokumentarnoj drami Hrvatskog radija ‘Srebrni mikrofon’

Dokumentarna drama Hrvatskog radija 'Dan kojega neću za cijeli život zaboraviti' autora Đina Đivanovića osvojila je drugu nagradu 'Srebrni mikrofon' na Festivalu u New Yorku, koji se u radiofonijskim krugovima smatra najvažnijim događajem te vrste u svijetu.
16.10.2021.

Alumni 100

Prvi svečani koncert u nizu koncerata kojima Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu svečano obilježava 100. obljetnicu osnutka održat će se 16. listopada 2021. u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE