Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ
BESPLATNI SADRŽAJ
27.5. - 5.6.2022.

10. CIRKOBALKANA – festival suvremenog cirkusa

Jedinstveni međunarodni Festival suvremenog cirkusa u cirkuskom šatoru, vraća se u Zagreb od 27. svibnja do 5. lipnja 2022.
#SAMOLJUBAV

Slavljenički 20.Queer Zagreb

Slavljenički 20.Queer Zagreb predstavlja nam se kroz spektar tema: seksualni rad, globalno nasilje, tijelo koje je kontra nacionalističkog nasilja, pitanja vlastite odgovornosti i pazite sad – zagrljaj.
SPORNI ANGAŽMANI

PGS i Laburisti Grada Rijeke uputili otvoreno pismo Kazališnom vijeću HNK Ivana pl. Zajca

Primorsko goranski savez i Laburisti propituju "moguće kršenje zakona i akata riječkog nacionalnog Kazališta". [DOKUMENT]
ČESTITAMO

Dobitnici Nagrade „Vladimir Nazor“ za 2021. godinu

Odbor Nagrade „Vladimir Nazor“ pod predsjedanjem akademika Zvonka Kusića na sjednici održanoj 3. svibnja 2022. donio je odluke o dobitnicima za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu u području književnosti, glazbe, arhitekture i urbanizma, filmske i kazališne umjetnosti te likovnih i primijenjenih umjetnosti.
ZOK? JOK!

Bumerang se vratio: ni u HNK Rijeka ne žele ovakav ZOK

Iako je intendant HNK u Rijeci jedan od glavnih ideologa novog ZOK-a, sindikalni povjerenici te kuće danas su nedvosmisleno poručili: ovakav nacrt ne prihvaćaju.
AFERA ANEKS

Radničko vijeće HNK Split: Borit ćemo se protiv spornog aneksa svim raspoloživim zakonskim sredstvima

Radničko vijeće HNK u Splitu smatra da je opravdano ispitati je li u aferi Aneks zapravo riječ o kaznenim djelima
12.- 15.5.2022.

Treći Zagreb Clown Festival

Od 12. do 15. svibnja publika će u Kulturnom centru Travno i Vlaškoj 92 imati priliku zaboraviti na sve loše, tužno i ružno u svojim životima te se prepustiti najboljem lijeku za sve probleme – smijehu.
KOLUMNA

Nisu ih zaustavile ni bombe, ali mogla bi resorna ministrica

Prije 27 godina u raketiranju Zagreba ubijeno je sedam, a ranjeno najmanje 200 civila. Među poginulima je bio Luka Skračić, student prve godine filmske režije, a među ranjenima 18 balerina i baletana koje je napad zatekao u baletnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta na Mažuranićevom trgu.
ZOK? JOK!

I GKL Split protiv ovakvog ZOK-a

"Zahtjev za odbacivanje nacrta prijedloga novog Zakona o kazalištima i podrška kolegama iz hrvatskih kazališta i umjetničkih organizacija koji su se negativno očitovali o nacrtu", naslov je dopisa koji je umjetničkog osoblje splitskog GKL uputilo resornom ministarstvu.
40. OBLJETNICA

Međunarodni je dan plesa

Međunarodni dan plesa ustanovio je plesni odbor Međunarodnog kazališnog instituta (International Theatre Institute) 1982. godine. Za taj dan izabrali su 29. travnja u čast i sjećanje na rođendan Jean-Georgesa Noverrea, pionira i začetnika modernog baleta.
ZOK? JOK!

Evo i Dalmacije: Sramotno bi bilo da ovakav ZOK krene u javnu raspravu, kažu u HNK Split

Priopćenje potpisuju i ansambli i Radničko vijeće i podružnica Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi.