Naslovnica > Novo kazalište
Novo kazalište

Snajper (ab)

Tekst domaćeg autora Damira Karakaša praizvedne je u ZKM, kao stiže i njegova druga produkcija nastala u dalekom Abidjanu u režiji Ivice Buljana.

Roberto Zucco

Posljednji komad Bernard-Marie Koltèsa o zloglasnom talijanskom ubojici, etička je zagonetka koju pred gledatelje dovodi Ivica Buljan.

Zapiranje ljubezni

Već druga regionalna inačica velikog svjetskog hita Pascala Ramberta, u izvedbi Pie Zemljič i Marka Mandića.

Pekara Mišmaš

Na mjestu Zagrebačkog kazališta mladih niče - pekara. No, bez straha. Nije u pitanju još jedna privatizacijska smicalica, već nova lutkarska predstava.

Joseph

Kao inspiracija za performans Ivici Buljanu je poslužila 'Brana na Pacifiku' Marguerite Duras, a što je od nje nastalo, pogledajte u dubrovačkim Lazaretima.

Sallinger

O tome što se dogodi kad se jedan pisac pomno bavi drugim, a jedan redatelj tim drugim piscem, svjedoči trokut Sallinger – Koltès – Buljan.

Macbeth After Shakespeare

Samo četiri dana nakon ljubljanske premijere Ivica Buljan i Mini teatar gostuju u Zagrebačkom kazalištu mladih s Müllerovom preradom znamenite Shakespearove tragedije.

Jackie

'Jackie‘, nobelovke Elfriede Jelinek, četvrti je dio ciklusa Drama princeza, kojeg čini niz kratkih tekstova skupnog naziva 'Djevojka i smrt' što je parafraza slavnog gudačkog kvarteta Franza Schuberta.