Naslovnica > PREDSTAVE > S/nalazim/se

S/nalazim/se

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Nova predstava Teatra Tirena u režiji Marine Petković Liker progovara o problemima koji muče tinejdžere.
autorski tim funkcija
Darko Horvat skladatelj
Nina Horvatdramaturg
Ivan Dobranvideo
Marina Petković Likerredatelj
Nives Sertićvideo

Teatar Tirena je kazalište za djecu i mlade koje već dugi niz godina obrađuje teme vezane uz probleme s kojima se susreću djeca i mladi - vršnjačko nasilje, ovisnosti, seksualni odgoj, životne vrijednosti, tolerancija... Predstavom S/nalazim/se Tirena nastavlja svoj edukativni kazališni rad specifične izvedbene forme. Spojem multimedijalnih sadržaja, dokumentarnog filma i kazališne izvedbe predstava se približava multitasking generaciji s kojom klasično kazalište ne rezonira uvijek baš najbolje.

S/nalazim/se je predstava o pitanjima, odgovorima, ne/uspjehu, slučajnostima, strahu, ne/sreći, očekivanjima, ne/ugodi, pritiscima, željama i još mnogo čemu. Tinejdžere muči cijeli niz problema i postavljaju si mnoga pitanja. Na neka od njih je lako odgovoriti, a za nekim će odgovorima tragati cijeli život.

Gdje želim biti sutra? Dajem li druge prilike? Vjerujem li ljudima? Čega se najviše bojim? Jesam li zadovoljan/na onim što imam? Do čega mi je stalo? Što ona ima, a ja nemam? Što mi treba da sve bude dobro? Je l' ti stvarno nešto značim? Koji je smisao života?

Tekst je nastao kroz intervjue, grupne razgovore i zajedničke akcije srednjoškolaca, analizom stvarnih problema i izazova kojima su okruženi. Predstava pokušava govoriti upravo o onome što ih se tiče, bez da im se unaprijed pokaže što smiju a što ne smiju, što je za njih dobro a što nije. Tinejđeri su podvrgnuti pritiscima sa svih strana – sve treba brže, bolje i više. Postavlja se pitanje kako u sveopćem  kaosu preživjeti bez većih posljedica.

Predstavu autorski potpisuju redateljica Marina Petković Liker i dramaturginja Nina Horvat. Video su napravili Ivan Dobran i Nives Sertić a glazbu je skladao Darko Horvat. Većini autorskog tima ovo nije prva zajednička suradnja. Pojedini članovi autorskog tima s redateljicom Petković – Liker surađivali su na predstavama Medeja, Adagio, Raditi! Raditi.../Pokušaji 6,9,11...

Predstava S/nalazim/se nastala je u suradnji s Centrom za kulturu Trešnjevka.

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE