Search
Close this search box.

Priča o velikom i malom

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Najnoviji dodatak seriju predstava za najmlađu publiku...
autorski tim funkcija
Jelena Vignjevićproducent
Tena Bosekproducent
Mia Tomićproducent
Zita Nakić - Vojnovićautor likovnog oblikovanja
Klasja Habjanautor likovnog oblikovanja
Tonka Malekovićscenograf
Lazar Novkovskladatelj
Kristina Gavranautor teksta
Domagoj Klasićoblikovatelj svjetla
Svetlana Pataftaredatelj
izvođači uloge
Svetlana Patafta

Velika KUTIJA. Mala kutija. Velika LUBENICA. Mala borovnica. Veliki SLON. Mala bubamara. I najveće pitanje – mogu li veliki i mali biti prijatelji?

Baka Sova voli zagonetke i upravo je smislila jednu - ključ od tavana skriva veliko blago. Uz pomoć bakinih uputa, naša pripovjedačica kreće u potragu za obećanim blagom. Na tavanu se nalaze kutije raznih veličina – velike, male, sićušne, srednje, ogromne... kako prepoznati u kojoj se nalazi blago? Pripovjedačica otvara jednu po jednu kutiju i u njima nalazi razne zanimljive predmete, ali i susreće usamljenu bubamaru kojoj nedostaje njen prijatelj slon. Mala bubamara i veliki slon, kakvo je to neobično prijateljstvo?

Susrećemo se s pojmom veličine – kako možemo odrediti što je veliko, a što malo?  Pripovjedačica uspoređuje i predmete koje pronalazi postavlja u su-odnose, a posjeduje i neka magična pomagala – metar i povećalo. Znate li čemu služe i kako se koriste? Svaka kutija otkriva novu priču o veličinama, oblicima i brojevima.

Ovo je priča o veličinama, ali i o tome kako pronaći prijateljstvo tamo gdje ga najmanje očekujemo.

Koncept veliko – malo važan je za snalaženje u prostoru, razumijevanje svijeta koji nas okružuje, ali i kako bi djeca bila uspješna u komunikaciji s drugima. Cilj ove produkcije je kod djece razviti znatiželju za odnose u prostoru, odnose među predmetima i usaditi im osnovne predmatematičke vještine. Razumijevanje razlike veliko – malo osnovni je koncept u matematici te prvi korak prema razumijevanju drugih pojmova kao što su: veći od, manji od i jednaki.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE