Naslovnica > PREDSTAVE > Zmaj u ormaru

Zmaj u ormaru

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Zmaj u ormaru autorska je predstava, prema originalnom predlošku Brune Margetića, koja spaja elemente lutkarskog kazališta s igranjem u trodimenzionalnom prostoru scene.
autorski tim funkcija
Bruno Margetićautor teksta
Bruno Margetićdramaturg
Zoran Skalickiredatelj
Dunja Vukovićkostimograf
Mark Mrakovčićskladatelj
Sara Radočajsavjetnica
Drago Dolencscenograf
Drago Dolencautor lutaka
Morana Dolencscenograf
Morana Dolencautor lutaka
Marinko Radočajoblikovatelj svjetla

Sadržajno, Zmaj u ormaru predstava je koja prati nevjerojatnu avanturu brata i sestre nakon što na tavanu pronalaze ormar u kojem stanuje – zmaj. Osim zmaja, ondje pronalaze cijeli jedan svijet od deset kuća, jedne kule, baduljaga, čarobnjaka…. Tko su stanovnici Ormara? Koja je uloga brata u spašavanju tih stanovnika od Zaotrona? Čemu služi Mudri činovnik, te konačno, tko je taj zmaj koji je jednog običnog travanjskog popodneva provirio iz ormara, nakon čega ništa više nije bilo isto? Pitanja su se naprasno gomilala pa smo morali na njih odgovoriti. Međutim, sve što smo otkrivali, nismo imali gdje pospremiti. Srećom, predstava se pokazala kao dobar ormar: u nju smo pospremili odgovore na sva ova pitanja.

Predstava dramaturški ravnomjerno raspoređuje igrane glumačke prizore sa lutkarskim animacijama, omogućujući time zanimljive promjene perspektiva i dinamične promjene planova i proporcija, prateći tako sadržajne skokove između svjetova koje Zmaj u ormaru postavlja.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter