Naslovnica > PREDSTAVE > A je to!

A je to!

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Junaci popularnog čehoslovačkog animiranog serijala oživjeli su na pozornici GK Trešnja.

Pat i Mat (češki i slovački: Pat a Mat), odnosno I to je to! (češki i slovački: ...A je to!) animirana je serija nastala u Čehoslovačkoj 1976., a čiji su likovi o dva nespretna majstora, Pat (u žutoj majici) i Mat (u crvenoj ili sivoj majici). Seriju su, izvorno kao zabavu za odrasle,  osmislili redatelj Lubomir Beneš i karikaturist Vladimír Jiránek, no vrlo brzo je postala popularna kod svih dobnih skupina.

Glavni junaci uvijek pokušavaju riješiti neki problem koristeći se različitim, obično neprikladnim alatima, što dovodi do još više problema. Ipak, na kraju par uspijeva riješiti problem, iako - na nejneučinkovitiji mogući način.

https://www.youtube.com/watch?v=drEJEbHDgIA

Ovaj popularni animirani serijal u sezoni 2015/2016 na daske Gradskog kazališta Trešnja postavio je Mario Kovač, a radnja je predstave slijedeća:

Gledajući televizijsku reklamu, Pata i Mata oduševe prikazane ljepote hrvatskog Jadrana pa odluče krenuti na more. Kao češki turisti doputuju na hrvatsku obalu i tu se susreću sa raznim "fenomenima" novogradnje: nabrzinu sklepanim apartmanima, neobičnim auto-cestama, kao i čudljivim vremenom...

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE