Login za korisnike

A je to!

Junaci popularnog čehoslovačkog animiranog serijala oživjeli su na pozornici GK Trešnja.

***

Pat i Mat (češki i slovački: Pat a Mat), odnosno I to je to! (češki i slovački: ...A je to!) animirana je serija nastala u Čehoslovačkoj 1976., a čiji su likovi o dva nespretna majstora, Pat (u žutoj majici) i Mat (u crvenoj ili sivoj majici). Seriju su, izvorno kao zabavu za odrasle,  osmislili redatelj Lubomir Beneš i karikaturist Vladimír Jiránek, no vrlo brzo je postala popularna kod svih dobnih skupina.

Glavni junaci uvijek pokušavaju riješiti neki problem koristeći se različitim, obično neprikladnim alatima, što dovodi do još više problema. Ipak, na kraju par uspijeva riješiti problem, iako - na nejneučinkovitiji mogući način.

https://www.youtube.com/watch?v=drEJEbHDgIA

Ovaj popularni animirani serijal u sezoni 2015/2016 na daske Gradskog kazališta Trešnja postavio je Mario Kovač, a radnja je predstave slijedeća:

Gledajući televizijsku reklamu, Pata i Mata oduševe prikazane ljepote hrvatskog Jadrana pa odluče krenuti na more. Kao češki turisti doputuju na hrvatsku obalu i tu se susreću sa raznim "fenomenima" novogradnje: nabrzinu sklepanim apartmanima, neobičnim auto-cestama, kao i čudljivim vremenom...

autorski tim
Rea Brčićproducent
Jonny Hoskinssuradnik za scenski pokret
Lana Brčićasistent produkcije
Aline Arlavi Šarkeziinspicijent
Tomislav Babićskladatelj
Marko Cindrićproducent
Vesna Kolarecoblikovatelj svjetla
Mario Kovačredatelj
Davor Prahproducent

izvođači
Asim UgljenPat
Marko CindrićMat
Petr Skoumal

Odgovori