Regoč

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
"Lud si ti, Regoču, zaista si lud što ovdje živiš i život svoj baviš brojeći pusto legensko kamenje", progovara Kosijenka na sceni kazališta Trešnja.
autorski tim funkcija
Danijel Dubičanactrener acro yoge
Aline Arlavi Šarkeziinspicijent
Jelena Vojkovićkostimograf
Simon Bogojević Narathautor animacija
Igor Pauškascenograf
Ivana Brlić Mažuranićautor predloška
Dora Ruždjak Podolskiredatelj
Jelena Kovačićdramaturg
Petar Bandasuradnik za pokret
Stanislav Kovačićskladatelj

Ivanu Brlić Mažuranić često nazivaju hrvatskim Andersenom, a bez njezinih Priča iz davnine gotovo su nezamisliva ovdašnja djetinjstva. Regoč je jedna od priča iz spomenute zbirke nazvana prema liku diva s kojim se sureće mlada vila Kosijenka, u svom prvom posjetu Zemlji.

Kosijenka naime, s ostalim vilma silazi na Zemlju kako bi se poigrala s konjima, no onaj koji nju dopadne, neposlušan je i našu junakinju odvede daleko, daleko od njezinih drugarica -  sve do  ruševina grada Legena. Tamo susreće Regoča i njih dvoje kreću u avanturu po svijetu - Regoč hodajući, a Kosijenka njišući se u košiću o njegovom uhu. Upoznat eć tako i Ljilju, najpametnijeg i najljepšeg dječaka u dva kotara,, koji će ih namoliti da od Zlovode spase dva cijela sela, što će na koncu i učiniti... Kosijenka će potom ostati živjeti u kulu što će joj je iz zahvalnosti sagraditi seljani, a Regoč će se vratiti u svoj Legen da tamo, kao istotinama godina prije - broji kamenje...

Nakon Šegrta Hlapića, Regoč će biti drugi repertoarni naslov prema predlošku Ivane Brlić Mažuranić kojeg postavljaju u Kazalištu Trešnja, a režiju istog povjerili su Dori Ruždjak Podolski.

 

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE