Naslovnica > 11.5.
11.5.

Čipolino

Priča o dobrom i veselom luku koji se jako naljutio na ostalo povrće u svom gradu i odlučio istjerati pravdu na vidjelo.

Slikari rudari

Rudari koji otkrivaju vlastiti slikarski talent stižu u Gavellu iz Velike Britanije u režiji gosta iz Slovenije Same M. Streleca.

Skupljačice tame

Novocirkuska predstava o različitim i slojevitim licima vještica.

Nevidljivi

Dramu Tene Štvičić iz 2011. napisanu izvorno na engleskom u RHvatskoj po prvi puta postavlja gost iz Slovenije - Matjaž Pograjc.

Životinjsko carstvo

Što muči lava Leopolda, što radi galeb Stipe, u kakvom je iščekivanju panda Amanda, a koje su brige žirafe Gracije, saznat ćete u predstavi Životinjsko carstvo Tvornice lutaka.

U ime novca

'Money makes the world go round' tvrdi popularni hit iz mjuzikla Cabaret, ali i ruska novinarka i dramatičarka VIktorija Nikifforova čiji kazališni prvijenac u Gavelli postavlja Dražen Ferenčina.

Brel (st)

Balet posvećen liku i djelu velikog francuskog šansonijera, po drugi put u četiri godine ukazuju se na domaćim pozornicama

Škola za superjunake

Zagrebačko kazalište lutaka djeci starijoj od tri godine namijenilo je predstavu o superjunacima, a poreznim obveznicima onu o super-računima.

Drago mi je što vas vidim

Samoironični naslov označava najnoviju predstavu Kazališta slijepih i slabovidnih 'Novi život'.

Marija Stuart

U kakvoj su vezi Branko Gavella i smaknuta kraljica Škotske, provjeriti možete u &TD-u u režiji Mladena Vukića.

Dundo Maroje

Držiću možemo svašta zamjeriti - poziv na rušenje države, sumnjivo financijsko poslovanje i bavljenje umjetnošću. Usprokos tome, najvažniji je hrvatski komediograf.
1 / 212