Naslovnica > PREDSTAVE > Bajka na dlanu

Bajka na dlanu

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Priču češke autorice o mjenama u prirodi, za Dječje kazalište u Osijeku pripremio je autorski trojac gostiju iz - Češke.
autorski tim funkcija
Iva Peřinová autor teksta
Barbora Jakubkovakostimograf
Barbora Jakubkovaizrada lutaka
Jindra Malaprevoditelj
Vesna Tomičićprevoditelj
Michaela Homolovaredatelj
Barbora Jakubkovascenografija
Miroslav Ošanecskladatelj

Zima je ostavila Proljeću dvije snježne pahulje - Snješke. Svako sljedeće godišnje doba upozoreno je od svojeg prethodnika neka ih dobro čuva. Međutim, pahulje se mijenjaju u kapi, kapi u paru, para u rosu... Niti jedno godišnje doba nema snage spriječiti ovu mijenu, već naprotiv njihova smjenjivanja i jesu razlogom neobičnih mijena dvije simpatične Snješke. Tok vode u prirodi ima svoje zakonitosti na koje nitko ne može utjecati i upravo o njima priča poetska bajkovita priča prve dame češke lutkarske dramatike Ive Peřinové - Bajka na dlanu.

Autorica i njezino stvaralaštvo izvorno su vezani radom za Naivno kazalište u Liberecu. Peřinová se svrstava među najizvođenije češke dramatičare. Napisala je četrdesetak igara za lutkarsko kazalište te je dobitnica brojnih nagrada primjerice, prestižne godišnje Nagrade Alfréda Radoka za najbolju češku predstavu godine. Bajka na dlanu (Pohádka do dlanĕ), koju je napisala početkom devedesetih godina prošloga stoljeća u okviru njezinog stvaralaštva za najmlađu publiku, jedna je od najuspješnijih i najomiljenijih gledateljima još i danas.

Bajku na dlanu za Dječje kazalište Osijek pripremilo je troje čeških kazališnih umjetnika na čelu s Michaelom Homolovom, redateljicom Naivnog kazališta iz Libereca. Likovna umjetnica Barbora Jakůbková u predstavi kombinira postupke kazališta sjena i prateće animirane projekcije sa živom glumačkom akcijom (također je i autorica bogatih kostima). Za glazbu (svako godišnje doba pjeva svoju karakterističnu prateću pjesmu) pobrinuo se Miroslav Ošanec.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE