Koko u Parizu

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Poznati roman Ivana Kušana o avanturi mladog Koka u francuskoj metropoli režirala i adaptirala je Ivica Boban
autorski tim funkcija
Ivan Kušantekst
Miljenko Sekulićscenograf
Ivica Bobanredatelj
Doris Kristićkostimograf

Sigurno ste ga čitali. A ako ga niste čitali, onda su zasigurno to učinila vaša djeca. No, bez obzira jel jeste ili niste, Koko u Parizu se našao sad i na kazališnim daskama, pa ćete ga zasigurno - gledati.

Jedan od najpoznatijih likova Ivana Kušana, Koko, u ovoj varijanti odlazi u Pariz, iako ga je njegov prijatelj Zlatko upozorio o opasnostima toga grada. A kad je nekako došao do Pariza, tako će isto nekako doći i do Mona Lize Leonarda da Vincia. No, sliku žele i braća Jean i Michel, pa odluče oteti Koka u nadi da će dobiti sliku kao otkupninu. Zlatko pokušava pomoći Koku, no na kraju i on i slika završavaju kod otmičara. Kada se konačno oslobode, bježe na Eiffelov toranj, no nesrećom im slika Mona Lise padne preko ograde...

Dakle, priču o Kokovom snu i Kušanovim spasiteljskim intervencijama adaptirala je Ivica Boban, koja ujedno potpisuje i režiju, a ZKM ovom predstavom želi poboljšati repertoar kvalitetnih dječjih predstava, u kojima se kroz zabavne priče dotiču ozbiljnih problema današnjice, te osim standardnog ansambla kazalište ZKM ponovno ostvaruje suradnju s Akademijom dramske umjetnosti pa ćete na daskama moći vidjeti i mlade glumce poput Gorana Bogdana, Vedrana Živolića, Mitje Smiljanića i Tene Jeić – Gajski.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE