Naslovnica > KVIZOVI
KVIZOVI
KVIZOLOGIJA

Kviz: Emoji Shakespeare

Danas je, kažu, #WorldEmojiDay. U to ime nudimo vam kviz u kojem iz niza emojia trebate prepoznati naslov Shakespeareove drame.
KVIZOLOGIJA

Kviz: W.A.Mozart

Koliko znate o liku i djelu velikog skladatelja?
KVIZOLOGIJA

Kviz: Puccinijeve junakinje

Koliko dobro poznajete ženske junakinje Puccinijevih opera?
KVIZ

Kviz: Gioachino Rossini

Koliko dobro poznajte lik i djelo proslavljenog skladatelja?
KVIZOLOGIJA

Kviz: Shakespeare

O njegovom se životu malo toga pouzdano zna, ali znamo da je kršten na današnji dan - 26. 4. 1564. Iskušajte svoje znanje o životu i djelima velikog Barda.
KVIZ

Kviz: Molière

Koliko znate o životu i djelu autora Jeana-Baptistea Poquelina, poznatijeg kao - Molière?
KVIZ

Kviz: Orašar

U ovo blagdansko doba odlučili smo biti prigodni pa ispitati Vaše znanje o najslavnijoj poveznici kazališta i Božića - baletu Orašar.
KVIZ

Kviz: Samuel Beckett

Koliko znate o liku i djelu slavnog irskog nobelovca? Provjeriti možete u još jednom našem kvizu, a ne budete li zadovoljni rezultatima, utješite se njegovim riječima. Go on failing. Go on. Only next time, try to fail better.
KVIZOLOGIJA

Kviz: Oscar Wilde

Irski dramatičar bio je poznat po britkim dosjetkama, ali i sklonosti ekscentričnom ponašanju, skupocjenim odijelima, te vrhunskom šampanjcu, s čašom kojeg je na današnji datum nazdravljao svojem rođenju...
KVIZ

Mala zemlja za velike festivale

Hrvatska je zemlja s impresivnim brojem kulturnih manifestacija po glavi stanovnika. Festivala je svakog dana sve više, naročito onih ljetnih, pa da provjerimo koliko o njima zapravo znate - vi - publika kojoj su i namjenjeni.
KVIZ

Kviz: Ionesco

Tražili ste - igrajte. Na vaš zahtjev lansiramo još jedan od naših kvizova, ovaj put na temu lika i djela jednog od najvažnijih dramatičara prošlog stoljeća - Eugenea Ionesca.
KVIZ

Kviz: Luigi Pirandello

Donosimo vam kviz o liku i djelu talijanskog nobelovca.
1 / 212