Login za korisnike

Čudesne stranice male Danice

Zabrinuta mama i djevojčica uplovljavaju u svijet knjiga i maštaju, a prema tekst Dunje Fajdić i u režiji Morane Dolenc.

***

Predstava Čudesne stranice male Danice tematski se nadovezuje na projekt Priča mi se priča, kojeg Teatar Poco Loco provodi već pet godina. Radeći na tom programu članovi Poco Loca iz prve ruke su vidjeli koliko djeca uživaju u pripovijedanju i neposrednom sudjelovanju u njemu. Slušanje i čitanje priča potiče djecu na razgovor s njihovim odraslima, na kreativno izražavanje, upoznaje ih s nekim novim životnim temama. Poistovjetiti se s nekim likom čitatelja može utješiti, poručiti mu da nije sam. Isto tako kroz priče razvijamo empatiju prema drugačijima od nas, ističu u Poco Locu te napominju da bi voljeli ovom predstavom najmlađe uvesti u beskrajni svijet literature, otkriti im djelić svega “što se može čitati”: od zvijezda do enciklopedije te pritom šapnuti odraslima da budu strpljivi: treba biti kreativan i pronaći način kako danas djecu upoznati s knjigama, autorima, likovima koji su utjecali na to da i mi postanemo ovakvi ljudi kakvi jesmo.

Predstava, u kojoj igraju Zrinka Kušević, te u alternaciji Maja Kovač i Maja Katić, govori o čitanju, o knjigama, o mašti. U njoj zabrinuta mama i djevojčica uplovljavaju u svijet knjiga i maštaju. Zaranjaju u čaroliju slova i kreću u  avanturu u kojoj upoznaju profesora i rijetku pticu, neobično drvo i par čudaka, Juliju s teleskopom i dadilju s jastukom. Čarobno je to i veselo putovanje kroz stranice knjiga u kojem mogu uživati i djeca i njihovi odrasli.

autorski tim
Luka Vrbanićskladatelj
Dunja Vukovićkostimograf
Morana Dolenckostimograf
Marinko Radočajoblikovatelj svjetla
Dunja Fajdićautor teksta
Miljenko Sekulićscenograf
Ivana Đulaskladatelj

izvođači
Maja Katić*
Maja Kovač*
Zrinka Kušević

Odgovori

POVEZANE VIJESTI