Naslovnica > PREDSTAVE > Čipolino

Čipolino

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Priča o dobrom i veselom luku koji se jako naljutio na ostalo povrće u svom gradu i odlučio istjerati pravdu na vidjelo.
autorski tim funkcija
Gianni Rodariautor teksta
Hrvoje Nikšićizbor glazbe
Sven Pavlovićizbor glazbe
Ana Prolićscenograf
Maja Kovačkoreograf
Mario Kovačredatelj
Leo Vukelićkostimograf
Iva Matija Bitangakostimograf
Olivije Marečićoblikovatelj svjetla

Kada je sredinom dvadesetog stoljeća Gianni Rodari, talijanski pisac najpoznatiji po svojim knjigama za djecu, objavio prvi puta svoju Il Romanzo di Cipollino, nije se moglo niti očekivati da će ona polučiti takav uspjeh i slavu. Prvo kao hit predstava za djecu, a zatim i kao slavni balet na Hačaturjanovu glazbu i Majorovljevu koreografiju.

Rodarijeva vesela bajka, čiji je glavni lik mali (mladi) luk Čipolino, prati njegove pustolovine u pokušaju da spriječi tiraniju vladajuće klase koja nameće nesuvisle zakone u njegovom malenom gradiću. Glavni krivci za to su bezobrazni princ Limun, upravitelj dvorca sinjor Pomidor te umišljene grofice Trešnje. A Čipolino neće odustati dok ih se svih ne riješi.

Predstavu za predškolsku i školsku dob, koja se bavi univerzalnim temama dobrote, prijateljstva, odanosti i požrtvovnosti režirao je Mario Kovač, a pogledati je možete u gradskom kazalištu Žar ptica.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter