Naslovnica > PREDSTAVE > Raspjevano stablo

Raspjevano stablo

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Koga će unesrećiti jedna rođendanska želja, pogledajte u splitskom Kazalištu lutaka, u režiji Slavča Malenova, gostujućeg redatelja iz Bugarske.
autorski tim funkcija
Vladimir Džambazov skladatelj
Vasil Rokomanovscenograf
Silva Bačvarova kostimograf
Ebba Langenskiold Hoffman autor teksta
Slavčo Malenovautor teksta
Slavčo Malenovredatelj
Belmondo Milišaautor jezične obrade
Duško Štekovićoblikovatelj svjetla
Branimir Rakićasistent redatelja
Bojan Beladovićoblikovatelj zvuka
izvođači uloge
Alin MajicaMala Sirena, Morska Bakica
Branimir RakićKralj, Golub, Tužni Princ
Ivan MedićVještica orao
Milena BlažanovićMala princeza

'Bajka o raspjevanom stablu' je predstava koja govori o sreći. Glavni lik je Mala princeza koja  bezbrižno živi u dvorcu svoga oca do dolaska zavidne zle Vještice,  koja joj odluči  napakostiti.  Vještica preobučena u dadilju dolazi u dvorac i nagovori princezu da za svoj rođendan od oca zaželi zlatni listić Raspjevanog stabla. Kralj ne može ispuniti želju svoje kćeri i Mala princeza odlazi iz dvorca. Vještica je ostavlja na pustom otoku usred mora,  ubrzo iz mora izranja Sirena koja se sprijatelji s Malom princezom. Golub, nakon što ga je Mala princeza spasila od Orla, donosi listić Raspjevanog stabla. No, vještica ne miruje i Mala Princeza prije povratka kući mora otići u Mjesečevu planinu  i  doći do Raspjevanog stabla. Put Male princeze u Mjesečevu planinu simbolizira  odrastanje i sazrijevanje mladih ljudi.

Predstava je nastala prema adaptaciji bajke švedske spisateljice Ebbe Langenskiold Hoffman (1897.- 1981.). Redatelj predstave je Slavčo Malenov koji  dugi niz godina surađuje s GKL-om u Splitu.

Glazbu za predstavu skladao Vladimir Đambazov, jedan od najpoznatijih skladatelja za lutkarsko kazalište u Bugarskoj, stalno zaposlen u Nacionalnoj filharmoniji. Skladatelj je mnogobrojnih autorskih djela i glazbe za filmove i televiziju. Lutkarske predstave za koje je skladao poznate su i izvan granica Bugrske, te više puta nagrađivane.  Predaje glazbu i kompoziciju na Pedagoškom fakultetu u Sofiji.

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE