Login za korisnike

More iz ormara

More, osim na njegovim uobičajenim mjestima, možemo pronaći i u ormaru… Na pitanje kakvo je to more, odgovaraju redatelj Ladislav Vindakijević i GKL Split.

***

Predstava 'More iz ormara' nastala je  adaptacijom pjesme Jakše Fiamenga: ' More u Komiži dolazi sa mora / poput kakvog živog i pametnog stvora / i dok lako ljulja guce i gajete / u mrežama starim vrijeme sna nam plete.'. Adaptaciju potpisuje redatelj predstave Ladislav Vindakijević.

More je glavni lik u predstavi o djetinjstvu ,a s njim se igraju četiri klinca, ribe, morski konjic, galeb, pas i jedna koza.  Autor pjesme Jakša Fiamengo o moru u predstavi kaže: ' No, postoji i ono more koje nam dolazi iz sjećanja, kao iz nekog ormara, spremljeno među uspomene, tamo gdje čuvamo odjeću, knjige i bilježnice, igračke i ostale važne dragocjenosti. A more je jedno od najvećih. Ono doziva naše najljepše slike, događaje i mjesta, sve ono što smo odložili da nas kad poželimo prisjećanjem usreći i ponovi nam drage priče, osvijetli poznata lica. '

Kako izgleda 'More iz ormara' provjerite na pozornici Gradskog kazališta lutaka u Splitu.


Odgovori