Naslovnica > PREDSTAVE > Somewhere city

Somewhere city

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Leteći grad 'Somewhere city' slijeće u Talijansku dramu HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Predstava 'Somewhere city' nastala je prema ideji međunarodno priznatog hrvatskog umjetnika, dizajnera i kazališnog kostimografa Gorana Lelasa. Likove iz ove bajke za djecu i odrasle autor je nacrtao u Selcu, potom ih dao izraditi u talijanskoj tvornici da bi na kraju bili izloženi u poznatoj MoMa-i prošle godine u New Yorku. Likovi su zaista neobični: Siva masa, slon Dante, Indijanac Lenape iz Tokija, tikvica tračerica, ogromni viking koji se igra s oblacima.

Glavni junaci bajke su stanovnici grada koji leti po svijetu i gdje god sleti donosi poruke o miru i očuvanju okoliša. ' 'Likovi putuju od mjesta do mjesta, od ulice do ulice i poručuju da budemo kreativni i konstruktivni te da ne gubimo vrijeme na nevažne stvari' ističe autor predstave. Zanimljivo je da se likovi tj. igračke iz 'Somewhere citya' mogu kupiti na ovoj internetskoj stranici, a nalaze se i u ponudi MoMa-e.

Tekst predstave su prema motivima Pavlice Bajsić napisali Paola Galassi i Massimo Pagnoni.

Goran Lelas je dizajner s uglavnom međunarodnom karijerom, dok u Hrvatskoj surađuje kao scenograf i kostimograf s Krešimirom Dolenčićem('Čarobna frula', 'U potrazi za čarobnom kapljicom'...) Osim što je radio za časopise: 'Casa Vogue', ­'Vanity Fa­ir', ' ID Ma­ga­zi­ne', ' ­Pret a De­sign', stvara dječje likove i pejzaže.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter