Search
Close this search box.

Mala Frida

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Autorski projekt 'Mala Frida' inspiriran je djetinjstvom meksičke slikarice i jedne od najfascinantnijih umjetnica 20. stoljeća Fride Kahlo koja je sa šest godina oboljela od dječje paralize i već kao djevojčica osjetila što to znači biti drugačiji.
autorski tim funkcija
Mare Milinfotograf
Igor Vasiljevscenograf
Igor Vasiljevoblikovatelj svjetla
Igor Vasiljevautor videa
Klasja Habjanautor grafičkog oblikovanja
Zita Nakić - Vojnovićautor grafičkog oblikovanja
Anja Đurinovićsuradnik za scenski pokret
Nenad Kovačićskladatelj
Jelena Kovačićdramaturg
Jelena Kovačićautor teksta
Anica Tomićredatelj
Doris Kristićkostimograf

Priča koju ova predstava dovodi na scenu je izmaštana, no prepuna iskričavosti, temperamenta, boja i zvukova koje nam je ostavila jedinstvena Frida Kahlo. Naša sedmogodišnja Frida vodi nas u Meksiko, u Casu Azul – obiteljsku kuću Kahlo. Godina je 1914. unutar plavih zidova Case Azul, Frida pokušava ojačati svoju bolesnu nogu zbog koje je njeni vršnjaci izbjegavaju i zovu Frida Drvena noga. Dane provodi družeći se sa svojim roditeljima i životinjskim prijateljima majmunom Fulang Changom i crnim mačkom Perditom, a njena jedina ljudska prijateljica izmišljena je djevojčica Brisa. No Frida ipak mašta i o stvarnim prijateljicama i prijateljima, ali onakvim koji joj se neće rugati i vidjeti u njoj samo njenu bolest. A onda jednoga dana u njen život ulazi jedan stvarni dječak Pablo koji će tek uz Fridu spoznati što znači biti prijatelj.

"Mala Frida priča je o prijateljstvu koje nas čini boljima, odlučnosti koja nas čini neustrašivima i zamišljanju koje sve čini mogućim. No prije svega Mala Frida priča je o prihvaćanju, sebe i drugih. Ona će, nadamo se, pokazati kako je jedna djevojčica bez obzira ne sve prepreke koje joj život donosi odlučila u njega zakoračiti bez straha i kako je upravo zbog svoje hrabrosti postala neponovljiva Frida Kahlo.", kaže u najavi predstave autorski tandem Amanda Prenkaj, Gorana Marin, Domagoj Ivanković, Petar Atanasoski, Marko Hergešić i Bogdan Ilić i Jelena Kovačić.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE