Naslovnica > PREDSTAVE > pazi. mazi. voli.

pazi. mazi. voli.

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Predstava za sve ljubitelje pasa, ali i one koji će to tek postati.

Gotovo da nema djeteta koje barem jednom u životu nije zaželjelo imati kućnog ljubimca. Jednako tako, gotovo da nema roditelja i/ili staratelja koji se u tom trenutku nije suočio s pitanjem: 'A tko će zapravo o tom biću brinuti?'

Što i kako napraviti u takvoj situaciji, te kako djeci objasniti  da životinje nisu igračke, lekcija je koju će zajednički u predstavi pazi.mazi.voli. naučiti Juraj i Lea, njihovi roditelji, ali i pas - Čupko.

Gledatelje kroz priču vodi šarmantni lutalica koji jednog dana upozna Juraja i Leu i okrene im život naglavačke. Zaigrani brat i sestra uz Čupkovu će pomoć naučiti mnogo o prijateljstvu, odgovornosti, pravilnom češkanju i bacanju loptica, ali brojnim drugim stvarima... Što sve treba imati na umu prije no što odlučite nabaviti kućnog ljubimca, zašto je bolje udomiti, a ne kupiti psa, kakve obaveze i kakve radosti donosi briga o životinjama, tko je koga izdresirao - pas ljude ili ljudi njega, te koja je veza između zaigranih pasa i pisanja zadaće samo su neka od pitanja na koja odgovore kroz predstavu pokušavaju pronaći Juraj i Lea.

Sinopsis predstave prema narudžbi je napisala mlada autorica Dina Vukelić, a za scenu ga je u suradnji s ansamblom odabranim na audiciji adaptirala i dramaturški ga je obradila višestruko nagrađivana suradnica Male scene – Nina Horvat.

Toplu priču o čovjekovom najvjernijem prijatelju na scenu su postavili Nora Krstulović i Vedran Peternel, osnivači kolektiva SKROZ, kojima je ovo prvi izlet u lutkarstvo.

Predstava pazi.mazi.voli nastala je u suradnji s tvrtkom Purina, a u sklopu njihove istoimene inicijative za promicanje udomljavanja pasa i odgovorno vlasništvo, a u radnu na predstavi sudjelovali su i pseći savjetnici - Bowie, Frida, Luna i Tessa.

Predstava je namijenjena djeci od 6 godina naviše.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter