Naslovnica > PREDSTAVE > pazi. mazi. voli.

pazi. mazi. voli.

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Predstava za sve ljubitelje pasa, ali i one koji će to tek postati.
autorski tim funkcija
Lucija Prstec Smolčeckostimograf
Dina Vukelićautor predloška
Aleksandra Demšekoautor
Davor Kovačkoautor
SKROZscenograf
SKROZoblikovatelj svjetla
Nina Horvatautor teksta
Nina Horvatdramaturg
Vanja Ćirić koautor
Nora Krstulovićredatelj
Vedran Peternelskladatelj
Vedran Peterneloblikovatelj zvuka
izvođači uloge
Aleksandra DemšeČupko
Davor KovačJuraj
Vanja Ćirić Lea

Gotovo da nema djeteta koje barem jednom u životu nije zaželjelo imati kućnog ljubimca. Jednako tako, gotovo da nema roditelja i/ili staratelja koji se u tom trenutku nije suočio s pitanjem: 'A tko će zapravo o tom biću brinuti?'

Što i kako napraviti u takvoj situaciji, te kako djeci objasniti  da životinje nisu igračke, lekcija je koju će zajednički u predstavi pazi.mazi.voli. naučiti Juraj i Lea, njihovi roditelji, ali i pas - Čupko.

Gledatelje kroz priču vodi šarmantni lutalica koji jednog dana upozna Juraja i Leu i okrene im život naglavačke. Zaigrani brat i sestra uz Čupkovu će pomoć naučiti mnogo o prijateljstvu, odgovornosti, pravilnom češkanju i bacanju loptica, ali brojnim drugim stvarima... Što sve treba imati na umu prije no što odlučite nabaviti kućnog ljubimca, zašto je bolje udomiti, a ne kupiti psa, kakve obaveze i kakve radosti donosi briga o životinjama, tko je koga izdresirao - pas ljude ili ljudi njega, te koja je veza između zaigranih pasa i pisanja zadaće samo su neka od pitanja na koja odgovore kroz predstavu pokušavaju pronaći Juraj i Lea.

Sinopsis predstave prema narudžbi je napisala mlada autorica Dina Vukelić, a za scenu ga je u suradnji s ansamblom odabranim na audiciji adaptirala i dramaturški ga je obradila višestruko nagrađivana suradnica Male scene – Nina Horvat.

Toplu priču o čovjekovom najvjernijem prijatelju na scenu su postavili Nora Krstulović i Vedran Peternel, osnivači kolektiva SKROZ, kojima je ovo prvi izlet u lutkarstvo.

Predstava pazi.mazi.voli nastala je u suradnji s tvrtkom Purina, a u sklopu njihove istoimene inicijative za promicanje udomljavanja pasa i odgovorno vlasništvo, a u radnu na predstavi sudjelovali su i pseći savjetnici - Bowie, Frida, Luna i Tessa.

Predstava je namijenjena djeci od 6 godina naviše.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter