Naslovnica > PREDSTAVE > Tata lav i njegova sretna djeca

Tata lav i njegova sretna djeca

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
OCJENA PUBLIKE:
12345
Mali odgojni savjetnik u Dječjem kazalištu Dubrava.
autorski tim funkcija
Tatjana Lisacasistent redatelja
Tatjana Lisacautor adaptacije
Tatjana Lisacdramaturg
Paolo Tišljarićredatelj
Dino Pešutautor adaptacije
Dino Pešutdramaturg
Ana Trišlerkostimograf
Igor Baksaautor songova
Igor Baksaodabir glazbe
Mario Besprskafotograf
Domagoj Klasićoblikovatelj scenografije
Tea Jankovićscenograf
Tea Jankovićoblikovatelj lutaka
Tea Jankovićoblikovatelj scenografije
Leo Vukelićscenograf
Leo Vukelićoblikovatelj scenografije
izvođači uloge
Davor DoklejaTata Lav
Marta Bolfan UgljenMama Lavica / Trili / Marica / Pavle / Mira / Alfred / Liza / Pimpo / Zebra

Nagrađivani autor dječjih slikovnica Horst Eckert aka Janosch još jednom je poslužio kao inspiracija Dječjem kazalištu Dubrava. Ovoga puta pričom o Tati Lavu koji, dok Mama Lav radi, ostaje doma, brine o kućanstvu i odgaja svojih sedam lavića.

Tata Lav odgaja kroz igru i maštu, što je ono što Janosch kroz svoju slikovnicu preporuča svim roditeljima jer ''kroz igru se bolje uči''.

DK Dubrava tako poručuje da ova predstava nije samo za klince i klinceze već i za njihove roditelje, skrbitelje i uopće sve odrasle koji imaju ikakve veze s odgojem nekih budućih odraslih.

Ili, kako kaže službena najava: ''Nemam se čega bojati, zar ne? Uostalom, djeca se ne bi trebala ničega bojati,  a pogotovo ne svojih roditelja.  Janoscheva slikovnica Tata Lav i njegova sretna djeca govori upravo o željama, avanturama i maštarijama koje tek u igri postaju stvarniji od stvarnosti.  Dok je mama lavica na poslu i rješava veoma ozbiljne stvari u biznisu, Tata Lav ostaje doma sa svojih sedmero djece koje treba usrećiti i omogućiti im ono što požele. Tata Lav uči djecu, ali i roditelje kako se uz samo malo mašte, granice  zbilje lako razbijaju, a mogućnosti  igre postaju beskonačne. Konačno, u velikom gradu sve prolazi brže pa tako i djetinjstvo, stoga je zadaća svakoga roditelja omogućiti djeci  igru, a time ih i usrećiti.''

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter