Naslovnica > PREDSTAVE > Alisa u zemlji čudesa

Alisa u zemlji čudesa

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
U sklopu Naj, naj, naj festivala pogledajte fantastičnu priču o djevojčici Alisi koja slijedi bijelog zeca i upada u svijet čudesa.
autorski tim funkcija
Slavenka Milovanovićautor adaptacije
Ivana Vujićredatelj
Kosta Bunuševacscenograf
Dušica Kneževićkostimograf
Dunja Mahorčićkoreograf
Svetlana Volićautor videa
Lewis Carollautor predloška
Vladimir Pejkovićskladatelj

Na međunarodnom dječjem Naj, naj, naj festivalu uz Dansku, Rumunjsku i Bugarsku, predstavit će se i srpsko Malo pozorište Duško Radović s predstavom Alisa u zemlji čudesa. Knjigu je još 1865. napisao Charles Lutwidge Dodgson pod pseudonimom Lewis Carroll. Roman je vrlo brzo osvojio djecu zbog svoje maštovitosti i svijeta fantazije u koji uvlači čitatelja. Nakon zemlje čudesa, Carroll piše nastavak Alisa s onu stranu ogledala. Zbog svoje popularnosti priča je vrlo brzo pretvorena u animirani film, točnije više različitih verzija. Uslijedile su filmske ekranizacije, a Alisi je posvećena i posebna emisija Ulice Sezam. U kazalištu se najčešće izvodi kao mjuzikl, opera ili balet. Najpoznatija scena je ona na kojoj Alisa sudjeluje na ludoj čajanki, proslavi ne-rođendana.

Priča je to o djevojčici Alisi koja jednog ljetnog popodneva sluša priču starije sestre i utone u san. U snu vidi bijelog zeca koji nosi sat i odijelo te krene za njim i upadne u zečju rupu. Uz pomoć čarobnog napitka Alisa se smanji i ulazi u svijet u kojem žive neobična stvorenja; crv koji puši nargilu, vojska od karata, konji koji igraju kriket, ruža koja govori, ludi klobučar... Alisa upada iz avanture u avanturu neprestano se povećavajući i smanjujući, sve dok se ne nađe na suđenju pred kraljicom i zatim od straha probudi.

Malo pozorište Duško Radović osnovano je 1949. godine, isprva kao lutkarsko kazalište, te ove godine slavi šezdesetu obljetnicu. Izvode neke od najpoznatijih priča i bajki za djecu, te posebnu pažnju posvećuju mladima kojima su posvetili večernju scenu na kojoj izvode klasike dramske literature. Predstava 'Alisa u zemlji čudesa' namijenjena je djeci od 7+ godina.

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE