Naslovnica > PREDSTAVE > Cirkuski slonić Charlie

Cirkuski slonić Charlie

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Nakon, brojnih dramskih, a potop na opće iznenađenje i plesne predstave, Kazalište slijepih i slabovidnih 'Novi život' radi i predstavu za djecu. O različitosti - naravno.
autorski tim funkcija
Helen Abersonautor predloška
Iva Peter - Draganscenski pokret
Marko Gajerskladatelj
Nenad Kovačićskladatelj
Nenad Lalovićoblikovatelj svjetla
Jelena Kovačićautor teksta
Jelena Kovačićdramaturg
Anica Tomićredatelj
Leo Vukelićkostimograf
Leo Vukelićscenograf
Iva Matija Bitangakostimograf
Iva Matija Bitangascenograf
izvođači uloge
Anita MatkovićMiš Bartolomeo
Christian Rene PeterZecopas Brzi, Vrana 1
Dajana BiondićSlonić Charlie
Iva Peter - DraganZecopas Brzi, Vrana 1
Judita FrankovićMadame le Žiraf
Suzana BliznacGica Mariška, Vrana 2
Vojin PerićMajmun Šefolik

Koristeći motive poznate priče Helen Aberson o letećem sloniću Dumbu (a koju je bogato eksploatirao Disney) , predstava Cirkuski slonić Charlie progovara o težini, ali i istovremenoj ljepoti različitosti.

Charlie drugačiji od drugih slonova. Veličina njegovih ušiju na prvi je pogled svima neobjašnjiva. Charlijev život u cirkusu započinje ruganjem i ismijavanjem, ali upornošću i vjerom u bolji život maleni slonić uspijeva dokazati da je i najneobičnije prepreke moguće svladati. I u tome nije sam. U njegovoj potrazi za vlastitim mjestom u cirkuskoj areni pomažu mu mišić Bartolomeo i orkestralni odmetnik Ksilobubobas. Oni su jedini spremni otkriti tajnu njegovih velikih ušiju,vjerujući da se u njima krije velika posebnost slonovskih razmjera. Priča o sloniću Charliju i njegovim cirkuskim dogodovštinama tako postaje priča svih onih koji se na bilo koji način razlikuju od drugih, te hrabro braneći svoju različitost poduzimaju i ono što se čini nemoguće. Jer, kažu autori, koliko god to zvučalo nevjerojatno postoji jedan slonić koji zaista može letjeti.

Predstavu prati i edukativni materijal namjenjen najmlađima, a u kojem ih se potiče da se suprotstave predrasudama i da nauče cijeniti sve svoje vršnjake bez obzira na njihovu eventualnu (hendikepom prouzročenu) različitost, a u kojem između ostalog stoji: svatko je stvoren za nešto, a svi zajedno znamo i možemo sve!

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter