Login za korisnike

Cirkuski slonić Charlie

Nakon, brojnih dramskih, a potop na opće iznenađenje i plesne predstave, Kazalište slijepih i slabovidnih ‘Novi život’ radi i predstavu za djecu. O različitosti – naravno.

***

Koristeći motive poznate priče Helen Aberson o letećem sloniću Dumbu (a koju je bogato eksploatirao Disney) , predstava Cirkuski slonić Charlie progovara o težini, ali i istovremenoj ljepoti različitosti.

Charlie drugačiji od drugih slonova. Veličina njegovih ušiju na prvi je pogled svima neobjašnjiva. Charlijev život u cirkusu započinje ruganjem i ismijavanjem, ali upornošću i vjerom u bolji život maleni slonić uspijeva dokazati da je i najneobičnije prepreke moguće svladati. I u tome nije sam. U njegovoj potrazi za vlastitim mjestom u cirkuskoj areni pomažu mu mišić Bartolomeo i orkestralni odmetnik Ksilobubobas. Oni su jedini spremni otkriti tajnu njegovih velikih ušiju,vjerujući da se u njima krije velika posebnost slonovskih razmjera. Priča o sloniću Charliju i njegovim cirkuskim dogodovštinama tako postaje priča svih onih koji se na bilo koji način razlikuju od drugih, te hrabro braneći svoju različitost poduzimaju i ono što se čini nemoguće. Jer, kažu autori, koliko god to zvučalo nevjerojatno postoji jedan slonić koji zaista može letjeti.

Predstavu prati i edukativni materijal namjenjen najmlađima, a u kojem ih se potiče da se suprotstave predrasudama i da nauče cijeniti sve svoje vršnjake bez obzira na njihovu eventualnu (hendikepom prouzročenu) različitost, a u kojem između ostalog stoji: svatko je stvoren za nešto, a svi zajedno znamo i možemo sve!

autorski tim
Helen Abersonautor predloška
Iva Peter - Draganscenski pokret
Marko Gajerskladatelj
Nenad Kovačićskladatelj
Nenad Lalovićoblikovatelj svjetla
Jelena KovačićJelena Kovačićautor teksta
Anica Tomićredatelj
Leo Vukelićkostimograf
Iva Matija Bitangakostimograf

izvođači
Anita MatkovićMiš Bartolomeo
Christian Rene PeterZecopas Brzi, Vrana 1
Dajana BiondićSlonić Charlie
Iva Peter - DraganZecopas Brzi, Vrana 1
Judita FrankovićMadame le Žiraf
Suzana BliznacGica Mariška, Vrana 2
Vojin PerićMajmun Šefolik

Odgovori