Ups! Uvijek pravac Sjever!

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Jedna radoznala djevojčica, šlampavi Bijeli Medo i brižni Djed Mraz otkrivaju kakav je njihov život i kako teku duge pripreme na Sjevernom polu za najčarobniji dan u godini.
autorski tim funkcija
Morana Dolencredatelj
Morana Dolencautor

Iako je najpoznatiji po svojim pričama o Hobitima, J. R. R. Tolkien napisao je još puno toga, između ostalog Pisma Djeda Božićnjaka, zbirku ilustriranih pisama namijenjenih njegovoj vlastitoj djeci, a nastalih između 1920. i 1942. Upravo ta, posthumno objavljena zbirka, nadahnula je Moranu Dolenc da napravi lutkarsku predstavu u kojoj propituje ozračje blagdanskog vremena, te u kojoj "jedna radoznala djevojčica, šlampavi Bijeli Medo i brižni Djed Mraz otkrivaju kakav je njihov život i kako teku duge pripreme na Sjevernom polu za najčarobniji dan u godini"

Kako sama kaže:

Kad nas netko pita Što je za tebe Božić? svi imamo podjednake asocijacije i u nama se probude određene emocije i tako već generacijama…

Imaju li današnja djeca slične asocijacije kao i njihovi roditelji i bake i djedovi kada se spomene Božić? Odgovora na ovo pitanje bilo bi raznih i sigurno bi se razvile najrazličitije teorije, stoga, da ne ostavimo prostora slučajnosti i sumnji za pokušaj  bijega u materijalno s tendencijom zaborava čudnovatog i srcu bliskog, predlažemo putovanje u svijet Čarolije. I to ne samo božićne čarolije nego svakodnevne!

 

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE