Search
Close this search box.

Baukač (ili o strahu)

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Čudovište iz ormara i čudovište ispod kreveta otišli su zajedno u Malu scenu vidjeti da li slučajno trebaju promijeniti karijeru.
autorski tim funkcija
Alen Kraljićskladatelj
Irena Sinkovićfotografija
Larisa ( Lipovac ) Navojeckoreograf
Ivor Martinićdramaturg
Mirjana Zagoreckostimograf
Ivica Šimićtekst
Ivica Šimićredatelj
Vitomira Lončarprodukcija
Dinka Jeričevićscenograf

Vjerojatno ste se kao mali bojali mraka, jer ste znali da će vas u njemu uhvatiti čudovište koje vam živi ispod kreveta. Isto ono koje je, naravno, u dogovoru s čudovištem iz ormara, pa onda ako vas ovo prvo ne dohvati, ono drugo zasigurno hoće!

Baukač su oba ta čudovišta i sva ona druga kojima bajke, a ponekad i roditelji, bake i djedovi pokušavaju prestrašiti nespolušnu djecu. Istoimena predstava iz produkcije Male scene pak pokušava demistificirati neke od najčešćih dječjih strahova, naučiti djecu kako su strahovi sastavni dio života i odrastanja i pomoći im da se oslobode straha, propitkujući jesu li se neki stereotipi straha i strašnih bića promijenili ili nisu. Ili kako kažu autori: "ona šalje poruku djeci kako su strahovi normalni i kako ih se može i mora moći pobijediti i kako se s njima može živjeti."

Predstava je namjenjena djeci od četiri i više godina, a u njezinoj pripremi odgovorima na anketna pitanja pomgla su djeca i odgajatelji DV Zrno na zagrebačkoj Ferenčici.

Glavne uloge tumače Tomislav Krstanović i Anastasija Jankovska, studenti četvrte godine glume ADU, a za dramaturgiju se pobrinuo nagrađivani mladi autor Ivor Martinić, dok režiju potpisuje Ivica Šimić.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE