Login za korisnike

Ideš dalje!

Da ‘nije zlato sve što sija’ mladi vjerojatno znaju, no ova će im predstava pokušati objasniti i da uspjeh u nekom talent showu, nije nužno – uspjeh.

***

Planetarna popularnost raznoraznih televizijskih 'potjera za talentima', inspirirala je mladog njemačkog dramatičara Holgera Schobera, i potakla ga da se kritički pozabavi stvarnim posljedicama koje sudjelovanje u spomenutim emisijama ima na psihu mladih, ali i tim istim mladim ljudima ukaže na 'drugu stranu medalje' popularne televizijske zabave.

U središtu su njegova teksta Ideš dalje! dvoje mladih protagonista, Nives i Luka, a koji snimaju dokumentarni film. Oboje dijele strast prema glazbi i oboje su sudjelovali u izvjesnoj popularnoj talent-show emisiji, no nakon početnog zanosa na karaju su postali svjesni činjenice da su samo dio jednog velikog businessa – glazbene industrije...

Ideš dalje! nastaje u sklopu International Classroom Projecta na relaciji Berlin - Parma - Zagreb. Naime, tri partnerske institucije - berlinski Deutsches theater,  Fondazione Teatro Due iz Parme i ZKM, pod okriljem ETC  tj. European Theatre Convention, kreirale su projekt namjenjen publici od 12 do 18 godina, a u sklopu kojeg će promovirati vlastite kulture.

Tijekom jeseni i zime u sezoni 2011/2012 svako od spomenutih kazališta producirat će odabrani tekst Holgera Schobera, a na kraju projektnog ciklusa u svakom od kazališta bit će prikazane sve tri produkcije.

Ono što je dodatna posebnost ovog projekta jest činjenica da će se osim u teatru igrati i u - školskim učionicama, pred ciljanom publikom.

Njemačka premijera zbila se 8. studenog 2011. u režiji Dominika Guenthera, talijansku režira Alessandro Averone, a hrvatsku - Rene Medvešek.

http://www.youtube.com/watch?v=6h714IKy-r0

http://www.youtube.com/watch?v=6A-YlbmbqVI

http://www.youtube.com/watch?v=lHrgypB0kLQ

autorski tim
Holger Schoberautor teksta
Rene Medvešekredatelj

izvođači
Barbara PrpićNives
Hrvojka BegovićNives
Petar LeventićLuka

Odgovori