Naslovnica > 12.3.
12.3.

Bajka o Žar ptici

Ivica Boban u Žar ptici postavlja bajku po kojoj je to kazalište i dobilo ime.

Tartuffe (SNG Nova Gorica)

Vjerojatno najpoznatije djelo najpoznatijeg francuskog dramatičara u na scenu SNG Nova Gorica postavio je Vito Taufer.

This is you?

Headbanging kao polazište plesne predstave.

Mali mi je ovaj grob

"Istorija i sudbina su neumoljive za Balkance, privezuju nas za grobove i uspomene, stalno nas dovode u nacionalnu nužnost i dužnost da preispitujemo svoje pozicije.", tako svoju produkciju novog teksta Biljane Srbljanović najavljuje redatelj DIno Mustafić.

Ni med cvetjem ni pravice

'Kak je, tak je; tak je navek bilo, kak bu tak bu, a bu vre nekak kak bu.' - ili zašto je Petrica Kerempuh i danas frižak.

Adel i Mara

Onu što su Britancima u drami 'Romeo i Julija', Hrvatima bi u operi trebali biti - 'Adel i Mara'.

Fedrina ljubav

Tekst koji je u domaćem glumištu izazvao skandal i bez da je izveden, konačno dobija i - predstavu. U režiji doajena, Božidara VIolića.

Jalta, Jalta (zg)

Zelena livada vraća se na daske gdje je i započela svoje širenje, a sja li svijet i dalje u suncu, saznajte od autorskog dvojca Grgić -Kabiljo, uz redateljsku pomoć Vlade Štefančića.

Priča o svjetlu

Što je to svjetlo, gdje se i kako pojavljuje, i kakva je njegova suprotnost - tama, djeci od 1,5 godine (a i zainteresiranim starijima) pokušat će objasniti Ivica Šimić u Maloj sceni.

Dječaci Pavlove ulice

Junaštvo, nasilje, ratovi, ponos, smrt... A sve to nisu prizori iz domaćeg filma već adaptacija dječjeg književnog klasika.

Jonah i Otto

Zanima li vas što svećenik ženskar i epileptični mađioničar imaju zajedničkog? Odgovor možete dobiti u u Gradskom kazalištu Sisak.

La Traviata (ri)

Nakon točno 156 godina od svjetske praizvedbe u venecijanskom Teatru la Fenice i 23 godine od posljednje riječke premijere, 'La Traviata' Giuseppea Verdija ponovno je na riječkoj sceni, i to u prvoj ovdašnjoj opernoj režiji Janusza Kice.
1 / 212