Naslovnica > PREDSTAVE > Strah u Ulici lipa

Strah u Ulici lipa

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Omiljenu školsku lektiru o prijateljstvu i strahu, po prvi put za kazalište adaptira čovjek koji je već dokazao da straha nema - Oliver Frljić.
autorski tim funkcija
Modni studio Artiđanakostimograf
Milivoj Matošectekst
Damir Šimunovićskladatelj
Sandra Banić - Naumovskikoreograf
Oliver Frljićautor adaptacije
Oliver Frljićredatelj
Leo Vukelićscenograf
Iva Matija Bitangascenograf

Najgore što se piscu može dogoditi jest da ga uvrste u lektiru, izjavio je navodno jednom Samuel Beckett. No, u slučaju Milivoja Matošeca spomenuta sintagma nikako ne stoji, jer je vjerojatno najpopularniji naslov u njegovu bogatom opusu baš onaj lektirni - Strah u Ulici lipa.

Priča je to o koja počinje u trenutku kad mirni ljetni dan u Ulici lipa prekida dolazak dugonog dječaka, Mungosa Nevade. Njegov dolazak unosi nemir i strah u okupljeno društvo, a prijateljstvo Praporca, Veslonošca, Cvrkutala, Latice, Šapice i Suzice stavljeno je na kušnju zahtjevima i ponašanjem čudnog došljaka. Mungos ih natjera da mu pomognu useliti se u napušteni podrum, od Šapice na prijevaru izvlači novac, a i ostatkom društva spretno manipulira. Nesloga koja nastaje iz straha pred Mungosom ne dopušta prijateljima da mu se usprotive.

Samoprozvani Mungos Nevada, a zapravo - Darko, cijelo vrijeme zapravo pokušava steći prijatelje. No, možete li prijatekljevati s onim koga se bojite? Kako se stječu prijatelji - to je lekcija koju Mungos mora naučiti da bi se skupina dječaka i djevojčica iz Ulice lipa družila s njime...

Uz sve spomenute avanture, Mungosa & co očekuje i prvo ikad pojavljivanje na kazališnim daskama, i to onima zagrebačkog kazališta Žar ptica, a zahvaljujući adaptaciji i režiji Oliver Frljića.

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE