Search
Close this search box.

Kako preživjeti zombi apokalipsu

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Interaktivni događaj u kojem publika svojim komentarima, savjetima i sugestijama ima moć utjecati na zbivanja na pozornici
autorski tim funkcija
Boris Ivkovićsuradnik za scenski pokret
Ben Muirautor teksta
Mario Kovačredatelj
Mario Kovačscenograf
Mario Kovačkostimograf
Mario Kovačautor izbora glazbe

Kako preživjeti zombie apokalipsu autora Bena Muira višestruko je nagrađivani tekst s fringe festivala u Edinburghu i SAD-u.

Radi se o parodiji seminara kojeg održavaju stručnjaci iz tzv. Škole za preživljavanje, dr. Dale i njegova ekipa. Kroz simulacije, rasprave i demonstracije oni nas poučavaju vještinama izbjegavanja opasnosti borilačkim tehnikama potrebnima u borbi sa zombijem.

Predstava je interaktivna,a njezin redatelj Mario Kovač opisuje je ovako:

Raditi predstavu o potencijalnoj zombi apokalipsi u državi gdje se veći dio stanovništva ionako svakodnevno bavi zombijima (bilo onima sa crvenom petokrakom na kapi, bilo onima sa „klempavim U“) može se činiti kao Sizifov posao. No, ova predstava nudi pregršt smijeha onima koji vole „šalu nastranu“. Šalu na stranu, humor kojim se služimo je povremeno crn i bizaran ali tematski obuhvaća poigravanje sa mnogim društvenim nelogičnostima: karizmatičnim lažnim prorocima, naivnim sljedbenicima, nadrealnim teorijama urote i paranoičnim strahom od nadolazeće apokalipse u bilo kojem njenom obliku... Osim toga, predstava je svjesno režirana kao interaktivni događaj u kojem publika svojim komentarima, savjetima i sugestijama ima moć utjecati na zbivanja na pozornici. Kreirana u formi lažnog predavanja predstava uvlači gledatelje sve dublje i dublje u začudni svijet zombija te se obraća mladoj publici koja ionako većim dijelom svoju zabavu pronalazi van realnog svijeta, na društvenim mrežama i internetskim forumima gdje su 24 sata dnevno prikopčani na razne aplikacije koje ih bombardiraju novim vijestima i trendovima tolikom brzinom da kapacitet našeg mozga to više ne može pratiti. Moglo bi se reći da naša predstava pokušava preokrenuti vječno pitanje - Ima li života nakon smrti? - u potpuno novo i logično pitanje - Ima li života PRIJE smrti?.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE