Naslovnica > INTERVIEWI
INTERVIEWI
COVID-19 & KULTURA

Popis članova HZSU kojima su odobrene COVID-19 potpore za veljaču

Nakon isplaćenih potpora za siječanj 2021. godine, sukladno Javnom pozivu, isplatit će se i potpore za veljaču 2021. godine.
SAVE TUNGSTEN

Boris Popović: Zabrani li EU tungsten rasvjetu budućnost će za kazališta biti teška ili nemoguća

Povodom inicijative EU da u potpunosti zabrani proizvodnju i uporabu rasvjetnih tijela sa žarnim nitima u tzv. entertainment industriji razgovarali smo jednim od najvećih stručnjaka za oblikovanje svjetla u regiji.
THE DEVIL'S GARDEN

Intervju: David Hernandez

Američki koreograf i pedagog koji već godinama radi u Europi, autor je nove predstave ZPA - 'The Devil's Garden' - koja će premijerno biti izvedena 3. prosinca.
TESLINA 10

Suzana Nikolić: Uskoro u centru grada pokrećem StudioChekhov

Zagreb će uskoro dobiti novi prostor za glumačko usavršavanje, pa smo tim povodom razgovarali s njegovom pokretačicom, glumicom i glumačkom pedagoginjom - Suzanom Nikolić.
EKSKLUZIVNO

[INTERVJU] Siniša Ružić, MOST-ov kandidat za ministra kulture

O 'slučaju' HNK Rijeka, ali i planovima za smanjenje broja stranih umjetnika u HR, menadžerskim licencama, strožem nadzoru nad umjetničkim organizacijama i - stvaranju nacionalne kulturne reprezentacije.
INTERVJU

Iva Gruić: Sve što trebate znati o studiju dramske pedagogije

Kako će studij izgledati, tko će biti njegovi predavači, te zašto je doista potreban objasnila nam je njegova voditeljica, dramaturginja i viša predavačica na Učiteljskoj akademiji, Iva Gruić.
INTERVJU

András Urbán: Ja se ne bavim aktivizmom, već teatrom

Povodom prve zagrebačke izvedbe njegove predstave 'Drakula' u koprodukciji ZKM, SNG Maribor i Teatri Due, razgovarali smo s hvaljenim vojvođanskim redateljem.
INTERVIEW

Jeličić: Ministarstvo još uvijek nema sluha za ‘vanjske suradnike’

Upravo pred završne ispitne produkcije i nadolazeće prijemne ispite uspjeli smo kratko porazgovarati s predstojnicom Odsjeka plesu pri ADU u Zagrebu, doc.art. Andrejom Jeličić o protekle dvije godine studija, ostvarenim suradnjama, planovima, problemu prostora...
INTERVIEW

Lee Delong: Pozicioniranje cirkusa u Hrvatskoj napreduje poput krda kornjača

Jedna od najzaslužnijih osoba za razvoj klaunskih predstava u Hrvatskoj, Lee Delong, odvojila je vremena za odgovoriti na nekoliko pitanja dok boravi u Hrvatskoj i održava radionice, sudjeluje na FEN-u, itd...
INTERVIEW

Tena Štivičić: Solidarnost je danas ključni zadatak

Između sletanja u London i brda novih obveza koje je tamo očekuju, uspjeli smo porazgovarati s Tenom Štivičić o njezinoj nagrađenoj drami, ženama u kazalištu i politici...
TREŠNJA, POST FESTUM

Interview: Ivica Šimić

S obzirom na interes koji je u javnosti izazvao izbor ravnatelja GK Trešnja, odlučili smo porazgovarati s dvoje 'finalista' istog. Višnja Babić otklonila je takvu mogućnost - do jeseni, a evo što nam je pak rekao Ivica Šimić...

Intervju: Snježana Banović

"U našem kazalištu ne možeš tražiti da te i na trenutak prime u tvrđavu na koju nasrćeš argumentiranim strelicama", kaže među inim u intervjuu povodom svoje nove operne premijere, naša blogerica, Snježana Banović.
1 / 41234
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE